Toronto Maple Leafsin Mitchell Marner on tullut ryminällä ammattilaiskaukaloihin, sillä NHL-uran ensimmäisestä 11 ottelusta kasassa on kahdeksan tehopistettä.

Joukkueen kakkosvitjassa James van Riemsdykin ja Tyler Bozakin rinnalla pelaava 19-vuotias nuorukainen on tarkalleen ottaen takonut tauluun tehot 3+5.

Varsin maistuvia tehopistelukemiakin positiivista huomiota herättänyt seikka on Marnerin valtaisa kiekollinen taito. Hän on äärimmäisen juonikas sekä taitava pelaaja ja TSN:n todella arvostettu toimittaja Darren Dreger nostaakin kanadalaishyökkääjän melkoiselle jalustalle.

– Emme tokikaan tiedä, että tuleeko hän yltämään samoihin sfääreihin kuin Patrick Kane, mutta hänellä on yhtä kovat työkalut tai ainakin potentiaali kehittyä niiltä osin sille tasolle, Dreger jysäyttää.

– Jos katsoit Mitch Marneria jo juniorisarjojen puolella, niin pystyit näkemään, että miten hänen aivonsa toimivat, millainen pelikäsitys hänellä on, miten paljon hän kykenee luomaan tilanteita ja miten nopea hän on.

”Tämä kaveri on peloton”

Kyllä, Dreger siis vertaa Marneria Chicago Blackhawksin Patrick Kaneen, joka dominoi NHL:ää ylivertaisesti viime kaudella ja on ehkä tämän kiekkoilevan maailman taitavin pelaaja.

Ja vertailua oli jo kauden alla, mutta yhteen erittäin oleelliseen kysymykseen saatiin vastaus vasta nyt.

– Me emme tieneet, että pystyykö hän siirtämään pelinsä NHL-tasolle, mutta nyt tiedämme. En tokikaan olisi koskaan osannut odottaa, että hän kykenee tekemään sen näin nopeasti.

– Tietenkin otanta on vielä pieni, mutta minut ovat yllättäneet kaikkein voimakkaimmin hänen nopeutensa ja ennen kaikkea itseluottamuksen taso. Tämä kaveri on peloton, eikä sillä ole mitään väliä, että kuka tai ketkä häntä on vastassa.

Ja vertailu perustuukin hyvin pitkälti myös pään sisällä tapahtuviin asioihin, sillä myös Kanen salaisuus on aina ollut valtaisa itseluottamus.

– Hän pelaa vahvuuksillaan, ja kun pelaajalla on noin paljon itseluottamusta tällä ikää, niin se kertoo paljon hänen luonteestaan, Dreger päättää.