NHL:n eittämättä seuratuimpia pelaajia ovat tällä hetkellä Connor McDavid ja Auston Matthews. Tilanteesta jopa koomiseen tekee se, että kumpainenkaan heistä ei saa ostaa Yhdysvalloissa lain mukaan alkoholia vielä kahteen seuraavaan vuoteen.

Molemmat, sekä McDavid että Matthews, ovat nimittäin 19-vuotiaita, joten he ovat käytännössä vielä teini-ikäisiä. Silti molemmat ovat tehneet taalajäillä jo todellisen vaikutuksen omiin seuroihinsa – McDavid Edmonton Oilersissa ja Matthews Toronto Maple Leafsissa.

Nuorten pelaajien esiinmarssi NHL-jäillä on ollut muutoinkin vakuuttavaa katseltavaa. Debyyttejä on nähty tällä kaudella tilastosivu Hockey-Referencen mukaan jo 55 kappaletta, joista jopa 23 on alle 20-vuotiaita pelaajia. Esimerkiksi kymmenen vuoden takainen määrä oli ainoastaan kahdeksan teini-ikäistä, joten nuoret ovat jatkuvasti yhä vain valmiimpia ja parempia.

”He ovat hyvin koulutettuja”

Myös Nashville Predatorsin päävalmentajana toimiva Peter Laviolette on vaikuttunut jääkiekon tulevaisuuden lupauksista. Hänen joukkueessaan on tällä hetkellä ainoastaan neljä pelaajaa, jotka ovat 30-vuotiaita tai sitä vanhempia.

– Kun olet 18, 19 tai 20-vuotias, on aina pieni prosessi, jotta totut NHL-vauhtiin. Nämä pelaajat ovat kuitenkin aina vain valmiimpia tapauksia, Laviolette kertoi NHL.com:lle.

– Taidot ja fysiikka ovat kunnossa, minkä lisäksi nuoret tietävät miten ammattilaisena pitää toimia. He ovat hyvin koulutettuja ja he pystyvät tekemään lajiin todellisen vaikutuksen.

Tilanne on erinomainen myös Suomessa, sillä esimerkiksi Patrik Laine, Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi ovat jokainen omalla tavallaan tehneet jo vaikutuksen NHL-jäillä.