Montreal Canadiens dominoi tällä hetkellä NHL:ää yksinvaltiaan elkein, sillä joukkue on hävinnyt alkukauden aikana ainoastaan yhden ottelun.

Viime yönä perinteikkään kanadalaisseuran mahtivireen sai kokea vieraaksi saapunut Vancouver Canucks, joka jäi Canadiensin jalkoihin tylyin 3-0-lukemin.

Pelillisesti Canucks oli parempi, mutta Carey Price venyi ottelussa huimalla 42 torjunnallaan nollapeliin. Kanadalaisvahdin ohella isäntien ratkaisijoihin kuuluivat kaksi syöttöpistettä mieheen napanneet Brendan Gallagher ja Alex Galchenyuk.

Toimittajan sana

Montreal Canadiens laittoi voitollaan historiankirjansa uusiksi, sillä koskaan aiemmin historiansa aikana joukkue ei ole kyennyt keräämään 10 ensimmäisestä ottelustaan 19 sarjapistettä.

Tilillä on siis tässä vaiheessa yhdeksän voittoa ja kauden toisessa ottelussa tullut voittolaukauskilpailutappio Ottawa Senatorsille.

Tällä hetkellä Montrealissa toivotaan kuitenkin, ettei historia toista itseään.

Kyllä, on eriskummallista ajatella kauhuskenaarioita, kun joukkue on esiintynyt näin erinomaisesti, mutta niin Canadiens esiintyi viime kaudellakin: joukkue voitti ensimmäiset yhdeksän otteluaan (seuraennätys), mutta sen jälkeen alkoi alamäki, joka johti lopulta siihen, ettei ainoatakaan kanadalaisseuraa nähty pudotuspeleissä.

Tällä kaudella asiat näyttävät kuitenkin enemmän kuin vahvasti olevan toisin, kiitos seuraan hankittujen Shea Weberin ja myös Alexander Radulovin. Totaalista sulamista siis tuskin on luvassa.