Winnipeg Jetsin Patrik Laineen ensimmäinen kuukausi NHL:ssä oli onnistunut, sillä mukaan mahtui useitakin onnistumisia. Hattutemppu, voittomaali ja yhdeksässä ottelussa tehdyt tehot, 6+2, olivat nuorelle suomalaiselle erinomainen saldo.

Nyt NHL on jakanut kuukauden parhaalle pelaajalle menevän palkinnon, mutta valitettavasti osoitteena ei ollut Laine. Palkinto meni itse asiassa toiselle puolelle Kanadaa, Torontoon. Maple Leafsistä sitä ei pokannut kesän ykkösvaraus Auston Matthews, vaan hänen seurakaverinsa William Nylander.

Nylander pelasi lokakuussa yhdeksän ottelua, joissa hän keräsi tililleen neljä maalia ja yhteensä 11 tehopistettä. 20-vuotias ruotsalaishyökkääjä on seuran ensimmäisen kierroksen varaus (8.) kesältä 2014.

Vaihtoehtoja riitti

Laineen, Nylanderin ja Matthewsin lisäksi NHL:ssä on nähty alkukaudesta todellinen tulokaspelaajien esiinmarssi. Useat nuorukaiset, kuten New York Rangersin Jimmy Vesey ja Philadelphia Flyersin Travis Konecny ovat nimittäin nousseet pikatahdilla joukkueidensa ratkaisupelaajien joukkoon.

On siis helppo todeta, että ainakin lokakuun perusteella Calder Trophy -kilvasta tulee tällä kaudella todella tiukka ja erityisen mielenkiintoinen.