Carolina Hurricanes varasi vuoden 2010 varaustilaisuudessa 18-vuotiaan Jeff Skinnerin numerolla seitsemän. Kovia tehoja edellisellä kaudella OHL:ssä iskenyt Skinner saikin heti mahdollisuuden Hurricanesin riveissä.

Tulokaskaudellaan Skinner löi itsenä läpi, kun hän pelasi hurrikaanipaidassa kaikki 82 ottelua ja iski niissä 31 maalia sekä 63 tehopistettä. Kauden päätteeksi hänelle ojennettiin parhaan tulokkaan palkinto, Calder Trophy.

Erinomaisena teränkäyttäjänä tunnettu Skinner harrasti 13-vuotiaaksi asti taitoluistelua ja se näkyy tänäkin päivänä hänen luistelussaan NHL-kaukaloissa. Tulokaskaudellaan silloiset seuratoverit vitsailivat hänen taitoluistelutaustastaan, mutta loistavan tulokaskauden jälkeen siihen ei ole enää ollut aihetta.

Loukkaantumiset vaivaavat

Skinnerin toinen kausi taalakaukaloissa ei ollut yhtä vahva kuin ensimmäinen. Loukkaantumisten takia tilille kertyi 64 ottelua, mutta silti hän kykeni iskemään 20 maalia ja 44 tehopistettä. Pisteillään hän oli kuitenkin kauden päätteeksi Hurricanesin kolmanneksi paras pistemies.

Hieman heikommin sujuneen työsulkukauden jälkeen Skinner pelasi vahvan sesongin ja palasi samalla takaisin 30-maalin mieheksi. Kaudella 2013-2014 Skinner nimittäin teki oman henkilökohtaisen maaliennätyksensä, 33 maalia.

Näytti siltä, että Ontarion kasvatti oli vihdoin löytämässä oikeat avaimet menestykseen.

Skinnerin kohdalla tilanne sai kuitenkin takapakkia 6. lokakuuta 2014, kun hän sai aivotärähdyksen harjoitusottelussa Washington Capitalsia vastaan. Kyseessä oli nuoren pelaajan uran kannalta harmittava tilanne, sillä Skinnerille aivotärähdys oli jo ammattilaisuran kolmas.

Skinner pystyi pelaamaan kauden aikana kuitenkin 77 ottelua, mutta aivotärähdyksen oireet eivät voineet olla näkymättä, sillä hän keräsi kauden aikana vain 31 tehopistettä.

Uusi tuleminen

Viime kaudella 24-vuotias Skinner pelasi ensimmäistä kertaa sitten tulokaskauden, kaikki joukkueensa 82 ottelua. Kauden aikana hän väläytteli jälleen maalivainuaan, sillä hän iski 28 maalia ja lopulta 54 tehopistettä.

Tämän kauden alku on ollut kuitenkin täysin vertaansa vailla.

Skinner on ollut Hurricanesin parhaita pelaajia ja näyttänyt jälleen siltä nuorelta 18-vuotiaalta, jonka seura varasi ensimmäisellä kierroksella kuusi vuotta sitten.

Hän on yhdessä Viktor Raskin ja Lee Stempniakin kanssa muodostanut Hurricanesin tehokkaimman ketjun. Skinner on iskenyt kahdeksaan otteluun 11 tehopistettä, jolla hän luonnollisesti johtaa hurrikaanipaitojen sisäistä pistepörssiä.

Tälle kaudella Skinnerille iskettiin myös joukkueen varakapteenin rooli. Hän vuorottelee Raskin kanssa niin, että Skinnerillä on A-kirjain rinnassa kotiotteluissa ja Raskilla vierasotteluissa.

– On mukava saada olla mukana johtavassa roolissa. Joukkueessamme on johtajia sekä pelaajia, jotka ovat olleet näissä ympyröissä kauan, Skinner totesi taannoisessa Charlotte Observerin haastattelussa.

– On hienoa saada tunnustusta, mutta en aio muuttaa mitään pelissäni, kun pelaan A-kirjain rinnassani. Sitä yrittää aina tulla paremmaksi ihmiseksi, pelaajaksi ja joukkuetoveriksi.

Tämän kauden alku on viimeistään osoittanut sen, että Jeff Skinner on palannut NHL-kartalle. Hänen loukkaantumishistoriansa tietäen voi vain toivoa, että hän välttyy suurimmilta vammoilta kauden aikana.

Mikäli hän pystyy pelaamaan ehjän kauden, vain taivas on rajana.