Ensi yön NHL-kierroksen jo tässä vaiheessa puhuttanein ottelu, eikä pelkästään Suomessa, on Patrik Laineen ja Alexander Ovechkinin kohtaaminen.

Kiekko putoaa jäähän Winnipegin illassa kello 02:00 Suomen aikaa. Siinä vaiheessa puheet on puhuttu, sillä vain otteet kaukalossa näyttävät, että millainen edellä mainitun kaksikon välimatka tällä hetkellä.

Capitals-päävalmentaja Barry Trotz lähtikin ottamaan kantaa aiheeseen ja täysin erilaisesta näkökulmasta kuin muut. Hän nimittäin toteaa, että vertailla voidaan, mutta tässä vaiheessa se on aivan liian ennenaikaista.

– Lainetta voidaan vertailla häneen, mutta mikäli hän aikoo olla yhtä hyvä tai parempi kuin Alex, niin hänen on todistettava se pitkällä aikavälillä, Trotz paaluttaa Winnipeg Sunin Ken Wieben haastattelussa.

– Loistavat pelaajat pystyvät siihen pitkällä aikavälillä. Illasta toiseen. Ja he pystyvät siihen myös parhaita vastaan. Alex pelaa vastustajan parhaita pelaajia vastaan joka ilta ja silti voittaa kausi toisensa jälkeen Maurice Richard -palkinnon; se on todella uskomatonta.

”Jos on samoja ominaisuuksia, niin sitten on”

Trotz selvästikin toppuuttelee nuorten pelaajien ylihehkuttamista ja rinnastamista liian aikaisin todellisiin huippupelaajiin, jotka ovat olleet maailman parhaiden joukossa jo vuosikaudet.

– Mikäli Patrikilla on samoja ominaisuuksia, mitä tulee laukaukseen, niin sitten on. Todisteet saadaan vasta ajan kuluessa.

– Alex saattaa olla oman sukupolvensa paras maalintekijä.