NHL julkisti maanantaina edellisen viikon parhaat pelaajat. Kolmen parhaan pelaajan joukkoon mahtui tällä kertaa kaksi maalivahtia.

Ottawa Senatorsissa torjuva Craig Anderson valittiin viikon ykköstähdeksi.

Anderson torjui Senatorsin maalilla kahdessa ottelussa ja pysäytti näissä kaikki häntä kohti lauotut 59 kiekkoa, kun Senators haki voitot niin Vancouver Canucksista kuin Edmonton Oilersista.

Andersonin viikkoon mahtui myös ikävämpiä uutisia, sillä hänen vaimollaan todettiin syöpä. Vaimon kannustuksella Anderson palasi kuitenkin tositoimiiin ottelussa Oilersia vastaan ja torjui heti nollapelin.

Erityisen mahtavaa ottelussa Oilersia vastaan oli se, että vastustajan pelaajat, kuten myös yleisö Edmontonissa, osoittivat seisaaltaan suosiota kokeneelle maalivahdille. Lisäksi Oilers-vahti Cam Talbot jäi parasta pelaajaa palkittaessa tekemään kunniakujan Andersonille.

Seurahistoriaa ja voittomaaleja

Viikon kakkostähdeksi valittiin niin ikään maalivahti, Minnesota Wildin Devan Dubnyk.

Dubnyk aloitti Wildin maalin suulla kolmessa ottelussa ja torjui niissä jokaisessa nollapelin. Suoritus on nykyajan maalivahdeille todella kova. Samalla Dubnyk teki seurahistoriaa, sillä hänestä tuli Wildin pisimmän nollapeliputken omaava maalivahti. Hän on pitänyt maalinsa puhtaana nyt 181 minuuttia ja 43 sekuntia.

Viikon kolmostähdeksi valittiin nykyään Montreal Canadiensissa kiekkoileva Shea Weber. Weber siirtyi joukkueeseen kesällä jättikaupassa, jossa Nashvillen suuntaan matkasi Canadiens-fanien suosikki, P.K. Subban.

Weberin viikkoon mahtui kaksi voittomaalia, kun Canadiens marssi voitosta voittoon. Se voitti kaikki neljä kamppailuaan ja näissä otteluissa Weber iski vakuuttavat viisi (3+2) tehopistettä.

Tehopisteiden ansionsta hän nousi puolustajien pistepörssin kärkeen. Hänellä on nyt kasassa yhdeksässä pelatussa ottelussa 4+6=10 tehopistettä.