Nashville Predatorsin alkukausi on ollut täydellinen pannukakku. Joukkue on Keskisen divisioonaan viimeisenä ja se on kerännyt vaivaiset viisi pistettä kahdeksasta ottelusta.

Surkeaa aloitusta voisi selittää vaikealla otteluohjelmalla, sillä Predators on pelannut vain kolme kotiottelua ja nekin Chicago Blackhawksia, Pittsburgh Penguinsia sekä Dallas Starsia vastaan.

Silti etenkin joukkueen tähtipelaajat ovat vaeltaneet varjojen mailla, ainakin tasakentällisin pelatessa. Joukkueen ylivoima on nimittäin hieman yllättäen liigan parasta.

Tammikuussa joukkueen ykkössentteriksi hankittu Ryan Johansen on viimeiseen seitsemään peliin saalistanut vain yhden syöttöpisteen. NBCSportsin toimittaja Jason Brough huomauttaa, että Johansen ei ole ollut kertaakaan jäällä Predatorsin maalin aikana, kun joukkue on pelannut tasakentällisin.

James Neal on osunut kerran, mutta Filip Forsberg hakee vielä kauden ensimmäistään. Mitään ottamatta pois nuorelta 23-vuotiaalta Viktor Arvidssonilta, Predatorsin kokoonpanoa katsottaessa ei odottaisi hänen olevan joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikalla kuudella tehopisteellä.

Näkyykö Shea Weberin lähtö?

Seuran kaksi tähtipuolustajaa, P.K. Subban ja Roman Josi, ovat taas olleet kaukana siitä, mitä heiltä odotetaan. Molemmilla tehotilasto on selvästi pakkasen puolella ja molempien tehopisteet ovat tulleet lähes kokonaan ylivoimalla.

Lisää suolaa haavoihin lisää se, että seuran pitkäaikainen luottopuolustaja ja kesällä Subbaniin vaihdettu, Shea Weber, valittiin juuri NHL:n viikon tähdistöön. Weber johtaa myös puolustajien pistepörssiä ja hänen pelinsä on kulkenut alkukaudesta Canadiensin tavoin erinomaisesti.

Olisiko aiheellista siis kysyä, näkyykö Weberin lähtö nyt jollain tavalla kantrikaupungissa?

Selkeänä ykkösmaalivahtina joukkueessa torjuva Pekka Rinne, ei ole myöskään ollut parhaassa mahdollisessa vireessä. Hän on nimittäin torjunut vain yhden ainoan voiton, sekin kauden avausottelussa. Taustatukea ei ole juuri tullut, sillä kakkosmaalivahtina torjuva Marek Mazanec on pelannut yhden ottelun ja päästi siinä viisi maalia selkänsä taakse.

Ainoa valonpilkahdus on ollut Juuse Saroksen pikavisiitti maalin suulla, jossa hän torjui vieläpä voiton hallitsevasta Stanley Cup -mestarista.

Odotettavissa parempaa?

Predatorsin kapteeni Mike Fisherin mukaan tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun joukkue on vaikeuksissa. NBCSportsin haastattelussa Fisher toteaa, että kaikki riippuu nyt siitä, kuinka joukkue käsittelee asian sekä kasvaa joukkueena.

Joukkueen päävalmentaja Peter Laviolette on sen sijaan todennut, että pidemmän päälle ongelmat on hyvä käydä läpi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tällä hän viittaa Pittsburgh Penguinsin viime kauteen ja heidän vaikeuksiinsa kauden alussa.

– Ei ole selkeää polkua löytää oikea menestys. Ilman muuta meidän täytyy saada asiat menemään oikeaan suuntaan, Laviolette toteaa haastattelussa.

– Jos putoaa liian kauas, polusta tulee liian pitkä.