Jaromir Jagr pelasi NHL-uransa ensimmäisen ottelunsa yli 26 vuotta sitten ja sen jälkeen on todella moni asia ehtinyt muuttua.

Itse asiassa 44-vuotias elävä legenda on pelannut jo niin kauan, että vaikka hän hämmentää jälleen kerran huumorillaan, on mukana myös totuuden siemen.

– Fanini ovat jo kuolleita tai vanhoja, kuten minä. Nykyisin on uudet fanit, joista puolet ei varmaan edes tiedä, että pelasin täällä, Jagr hauskuutti The Telegraphin haastattelussa, parin päivän takaisen Pittsburgh Penguins -ottelun alla.

”Luulin meneväni Philadelphiaan”

Kun Jagr varattiin NHL:ään vuonna 1990, koko varaustilaisuuden viidentenä pelaajana, olivat useat seurat kuulleet, ettei tshekkipeluri olisi liittymässä heti NHL:ään.

Tuolloin Penguinsin GM:nä toiminut Craig Patrick ei kuullut ollenkaan samoja puheita, vaan Jagr vastasi heti varauksensa jälkeen saapuvansa pelaamaan Mario Lemieux’n rinnalle.

 

18 Jan 1999: Jaromir Jagr #68 of the Pittsburgh Penguins looks on  during the game against the Anaheim Mighty Ducks at the Arrowhead Pond in Anaheim, California. The Ducks defeated the Penguins 5-3. Mandatory Credit: Elsa Hasch  /Allsport
Jaromir Jagrin ei odotettu koskaan päätyvän Pittsburgh Penguinsiin. Herranjestas, eihän mies itsekään sitä osannut odottaa! Kuva: Getty Images

 

Jagrilta itseltään kysyttiin haastattelussa, että muistaako hän omat puheensa tuolloin, lähtee hän jälleen huumorilinjalle.

– En minä muista, että mitä sanoin tuolloin. En muista edes eilisiä puheitani, joten miten voisin muistaa tuollaista?

Historia saattaisi olla nykypäivänä kovinkin erilainen, mikäli Philadelphia Flyers ei olisi juuri vuoden 1990 alla irtisanonut GM Bobby Clarkea. Hän nimittäin todella piti Jagrista ja strategia muuttui vasta Clarken potkujen myötä.

– Olin sataprosenttisen varma, että menen Phillyyn. He puhuivat minulle ja sanoivat varaavansa minut. Olin todella yllättynyt, kun he eivät varanneetkaan minua.

Sen sijaan Flyers valitsi Mike Riccin, joka tässä vaiheessa, Jagrin jatkaessa edelleen pelaamista, kiekkoili lähes 600 ottelua vähemmän ja jäi reippaasti yli 1 200 tehopisteen päähän Jagrista.