Shea Weber on aloittanut NHL-uransa Montreal Canadiensissa erinomaisesti ja tuonut ennen kaikkea sitä paljon kaivattua turvaa oman pään tekemiseen.

Näky, jossa Weber luistelee kaukaloon Canadiensin paidassa, ei ole enää niin outo silmille.

Sen sijaan paikka, jossa siirto selvisi miehelle itselleen, oli hieman outo. Hän oli hyvän ystävänsä Josh Gorgesin, joka edustaa Buffalo Sabresia, kanssa veneilemässä. Kun he pääsivät rantaan, olivat molempien puhelimet täynnä viestejä ja puheluita.

– Me parkkeerasimme veneen, otimme puhelimet esille ja olimme molemmat täysin pöllämystyneitä puheluiden ja tekstiviestien määrästä, Gorges muistelee kesäkuista päivää TSN:lle.

– Ollakseni rehellinen, se oli aika koomista.

”Tulet olemaan koko ajan suurennuslasin alla”

Kun kaksikko oli selvinnyt alkushokista, alkoi Montrealissa itsekin kiekkoillut Gorges neuvomaan Weberiä sen suhteen, että mitä odottaa, kun edessä on muutto Nashvillestä Montrealiin.

– Tulet olemaan koko ajan suurennuslasin alla. Ihmiset tietävät kaiken, mitä on meneillään, Gorges ohjeisti yhtä maailman parhaista puolustajista.

Samaan aikaan Sabres-puolustaja tiesi koko ajan, että jos joku, niin juuri Weber pystyy käsittelemään täysin uudenlaisen tilanteen.

– Hän on kaveri, jota ihmiset ikään kuin vain lähtevät seuraamaan. Hänessä on olemassa pelottava olemus, ja jos et ole valmis olemaan yhtä kova kuin hän, sinun on parasta varoa, Gorges viittaa kaukalon puoleiseen Weberiin.

Täydelliset vastakohdat

Vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkannut PK Subban on hänkin yksi tämän kiekkomaailman parhaista puolustajista, mutta kyseessä on täysin erilainen pelaaja Weberin kanssa. Siinä, missä Subban ottaa yltiöpäisiä riskejä hyökkäyspään ehdoilla, Weber tekee täysin päinvastoin.

Sinällään siirto olikin erinomainen Canadiensin näkökulmasta, sillä juuri tällaista pelaajaa joukkue kaipasi. Ja itse asiassa päävalmentaja Michel Therrien ei enää pystynyt sulattamaan Subbanin hyökkäysvoittoisuudesta ajoittain seuranneita virheitä.

– Hän on kypsä, hänellä on kokemusta ja hän on todellinen johtaja. Meillä on täällä nuoria pelaajia, jotka oppivat mitä ammattilaisuus on, kiitos tämän kaverin, Therrien hehkuttaa kokenutta kanadalaispuolustajaa.

Jotain Weberin ja Subbanin välisistä eroista niin henkilöinä kuin pelaajina kertoo myös se, että siinä missä ensimmäisenä mainittu ei ollut vielä kauden avausottelun jälkeen valmis vertaamaan Montrealia ja Nashvilleä keskenään, Subban jo hehkutti musiikkikaupungin hienoutta toisaalla.