Arizona Coyotesin ja Philadelphia Flyersin välisessä ottelussa nähtiin todella poikkeuksellinen hetki, kun Coyotesin päävalmentaja Dave Tippett ei saanut haastaa Flyersin osumaa.

Flyers pääsi iskemään kolmannessa erässä, ajassa 44:36, 3-3-tasoitusosuman, kun Matt Read nosti kiekon puolittaisen läpiajonsa päätteeksi lusikkapuolelta ylös.

Osuman jälkeen Tippett olisi halunnut haastaa maalin, mahdollisen paitsion vuoksi, mutta hän ei saanut siihen lupaa.

Pöyristyttävä päätös

Syy oli varsin erikoinen: Molempien joukkueiden vaihtopenkeiltä löytyvät monitorit, josta tilanne voidaan valmennusjohdon toimesta pikaisesti tarkistaa. Flyersin penkillä oleva monitori oli kuitenkin sanonut sopimuksensa irti ja tästä syystä myöskään Coyotes ei saanut käyttää haastomahdollisuuttaan.

Sinällään ratkaisua voidaan pitää pöyristyttävänä, sillä Flyersilla ei ylipäätään ollut enää haastoaan jäljellä. Oranssipaitojen päävalmentaja David Hakstol käytti nimittäin oman haastonsa Coyotesin ensimmäiseen maaliin.

Tilanne olisikin ollut paremmin ymmärrettävissä, mikäli molempien joukkueiden haastomahdollisuudet olisivat olleet vielä käyttämättä. Nyt Flyers sai kuitenkin melkoisen hyödyn tilanteesta, riippumatta siitä, että oliko joukkueen tasoitusosuma paitsio vai ei.

Saattaa hyvinkin olla, että nyt nähdyn tilanteen myötä NHL tulee tarkastelemaan sääntöjään asian tiimoilta.