Detroit Red Wingsin GM:nä toimivan Ken Hollandin viime aikaiset teot eivät ole olleet nappisuorituksia. Hän nimittäin asetti kaksi nuorta pelaajaansa, Teemu Pulkkisen ja Martin Frkin, waiver-listalle, josta heidät – luonnollisesti – poimittiin toisaalle.

Pulkkinen jatkaa uraansa Minnesota Wildin riveissä, Frk Carolina Hurricanesissa.

Fanit eivät ole olleet tyytyväisiä general managerin toimiin. Itse asiassa tarkemmin sanottuna fanit ovat olleet Hollandia kohtaan todella käärmeissään – suorastaan raivoissaan. Kaksikon kun olisi voinut mielummin kaupata, kuin asettaa waiver-listalle, josta heidät sai poimittua ilmaiseksi.

Esimerkiksi Winging It Motown ja Detroit Free Press ovat kirjoittaneet sivuillaan Hollandista rajua tekstiä. Ensimmäisenä mainittu otsikoi viimeaikaisia waiver-uutisia käsitelleen juttunsa seuraavanlaisesti: ”Tyrmistyttävää ja anteeksiantamatonta”. Fanit ovat lisäksi kehitelleet Twitteriin hashtagin #FireKenHolland.

Holland puolustelee tekojaan

Holland on antanut asiaan omat kommenttinsa.

– Ymmärrän turhautumisen. Kaikki haluavat palata siihen, että taistelimme vuosittain Stanley Cupista – niin myös mekin. Kukaan ei ole tyytyväinen meidän nykyiseen tilaamme, Holland kertoi Detroit Free Pressille.

– Mutta olemme luottavaisia siihen, millä tavoin yritämme parantaa kokoonpanoamme. Nuorennamme rosteria siten, että pysymme samalla kilpailukykyisenä.

Red Wings ei ole jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle sitten kauden 1989-1990, mutta tällä kertaa siihen on kaikki mahdollisuudet. Toki michiganilaisseuran miehistöllä voidaan edetä tulevallakin kaudella kevään tosipeleihin, mutta tiukkaa se tulee tekemään.