Voin kuvitella sen tunteiden vuoristoradan, jonka Teemu Pulkkinen on viimeisen vajaan vuorokauden aikana käynyt lävitse.

Käynnistyykö kausi AHL:ssä? Miksi Detroit Red Wings ei enää halua minua? Poimiiko jokin seura minut ja mikä se seura tulee olemaan?

Nyt se tunteiden vuoristorata on kuitenkin paketissa. Enää ei Teemun tarvitse miettiä. Hän on nimittäin nyt Minnesota Wildin mies ja täydellisempää ympäristöä ”Pululle” on vaikea kuvitella.

Miksi sitten Minnesota on niin mainio paikka?

Kun viimeisen vajaan vuorokauden aikana ihmiset sosiaalisessa mediassa ja mediat ovat pohtineet asioita, jotka ovat Teemu Pulkkisen kohdalla tähän tilanteeseen johtaneet, on päällimmäisenä esiin noussut luistelunopeus.

Kyllä. Kaikki tietävät, ettei 24-vuotiaan suomalaisen jalat ole ne maailman nopeimmat. Mutta eivät olleet Mikael Granlundinkaan, mutta nykyään ovat. Jokainen varmasti huomasi tämän viimeistään World Cupissa.

Dropit Minnesotan kohdalla ovat niin sanotusti kohdillaan, ja kun Pulkkinen saa jalkansa kulkemaan päävalmentaja Bruce Boudreaun edellyttämällä tavalla, voi jälki olla taivaallista. Eikä Pulu niihin jalkojen puutteeseen kuole – hän on jo kaikkien tilastojen valossa osoittanut löytävänsä tiensä oiville laukaisusektoreille, väittivät sitten mikä-mikä-maan tietäjät mitä tahansa.

Ja ylipäätään Minnesota on oiva paikka Pulkkiselle. Siellä on ensinnäkin seurakavereina nyt neljä suomalaista. Ennen kaikkea siellä on Mikko Koivu, joka ottaa uuden seurakaverinsa suojelevien siipiensä alle.

Niin. Onhan tässä sitten vielä sekin seikka, että Wild on hakenut kakkoskentän laituria. Ja kakkoskentässä viilettävät? Aivan oikein, Koivu ja Granlund.

Finnesodasta on siis tulossa entistä vahvemmin Finnesota. Ja, jos joku tässä kohtaa edelleen miettii Pulkkisen itseluottamusta, niin se korjaantui tämän siirron myötä kertaheitolla.