Veteraanipuolustaja Barret Jackman on päättänyt laittaa uransa kaukaloissa pakettiin ja suunnata seuraavaksi eläkkeelle. Kanadalaispuolustajan lopettamisuutinen ei ole vielä täysin virallinen, mutta mies järjestää asiasta tänään lehdistötilaisuuden.

Jackman muistetaan parhaiten ajastaan St. Louis Bluesissa, jonka riveissä hän kiekkoili vuosien 2001-2015 välisenä aikana yhteensä 803 runkosarjaottelun verran. Kanadalainen pelasi viime kaudella Nashville Predatorsin riveissä, mutta hänen sopimuksensa ostettiin ulos viime kesänä.

Vaikka Jackmanin viimeiset kokemukset kaukalosta ovatkin juuri Predatorsin paidasta, järjestää hän edellä mainitun lehdistötilaisuuden Bluesin kotiareenana toimivalla Scottrade Centerillä.

Jackman teki 14 kautta kestäneen NHL-uransa aikana 29 maalia ja keräsi tililleen yhteensä 186 tehopistettä. Miehen uran parhaat vuodet olivat 2006-12, jolloin hän pelasi säännöllisesti yli 20 minuuttia ottelua kohden. Pikkuhiljaa peliaika kuitenkin kääntyi laskuun, ja viime kaudella se oli ainoastaan enää alle 14 minuuttia.

Kovaotteinen oman pään luutija varattiin NHL:ään ensimmäisellä kierroksella vuonna 1999, ja hän voitti liigan parhaalle tulokkaalle jaettavan Calder Trophyn kaudella 2002-03. Jackman on voittanut myös kertaalleen MM-kultaa, mikä tapahtui vuonna 2007.