Saksalaishyökkääjä Tobias Riederin lähtöä Arizona Coyotesista pidettiin käytännössä varmana asiana vielä muutama päivä sitten, sillä Rieder on muun muassa kokenut, että seura ”ei arvosta” hänen palveluksiaan tarpeeksi paljon.

Yllätyksellisesti Rieder ja Coyotes ovat kuitenkin päättäneet jatkaa yhteisellä tiellä vielä kaksi seuraavakin kautta, sillä osapuolet pääsivät sopuun 4,45 miljoonan dollarin jatkosopimuksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että saksalaislaiturin cap hit uuden pahvin myötä on 2,225 miljoonaa dollaria.

Todellisuudessa Rieder joutui tulemaan omassa palkkapyynnössään Coyotesia vastaan, sillä 23-vuotiaan saksalaisen toiveena oli saada 2,5 miljoonan dollarin vuositulot. Samaan syssyyn on kuitenkin todettava, että osapuolet ovat lopulta kinanneet suhteellisen pienestä rahasummasta.

Rieder on pelannut Coyotesissa viimeiset kaksi kautta, joiden aikana hänen tililleen on tullut 154 runkosarjaottelua. Näissä mies on takonut 27 maalia ja yhteensä 58 tehopistettä.

Saksalainen on pelannut kuitenkin Pohjois-Amerikassa pidempään, tarkemmin sanottuna kaudesta 2010-11 lähtien, milloin hän siirtyi kotimaastaan OHL-seura Kitchener Rangersin riveihin.

Rieder on lahjakas kiekkoilija, mutta hän ei ole kuitenkaan Coyotesin organisaation yksi lupaavimmista pelaajista. Seuran palkkalistoilta löytyvät nimittäin vielä muun muassa Max Domi sekä Anthony Duclair. Kaiken kaikkiaan on kuitenkin selvää, että Coyotesin tulevaisuus nuorten pelaajien suhteen näyttää hyvältä.

Coyotesilla ei ole Riederin uuden pahvin myötä enempää jatkosopimuksia tehtävänään, mikä on seuran kannalta hyvä uutinen: sen palkkakatossa on nimittäin tällä hetkellä tilaa enää ainoastaan alle 900 000 dollaria, mikä riittäisi enää yhden juniorin tai syvyyspelaajan sopimukseen.