Toronto Maple Leafsin kulku on ollut luvattoman heikolla tasolla jo vuosikausien ajan. Niin koko organisaatio, pelaajat, fanit kuin itsessään koko kaupunki on joutunut kerta toisensa jälkeen pettymään.

Aivan viime kausina tunnelin päähän on ilmestynyt kuitenkin valoa. Ensiksi sitä toi Brendan Shanahan ja lopulta hänen GM:ksi kiinnittämä Lou Lamoriello sekä penkin taakse saapunut Mike Babcock.

Maple Leafsin rosteri on kuitenkin ollut tasoltaan niin heikko, ja täydellisessä käymisprosessissa, ettei edes ”mestarivalmentajana” tunnetuksi tullut Babcock saanut joukkueesta ensimmäisellä kaudellaan juuri mitään irti.

Nyt hän kuitenkin näkee tunnelin päässä valoa, The Associated Pressille antamassaan haastattelussa.

– Me olemme paljon parempia. Kyllä, meillä on nuorukaisia, mutta meillä on taitoa.

– Tilanne on siis täysin erilainen kuin viime vuonna. Nyt meillä on joukkue.

Nuorukaisilla Babcock viittaa erityisesti yhteen pelaajaan, josta odotetaan kasvoja koko seuralle. Kyseessä on luonnollisesti seuran menneen kesän ykkösvaraus, ja koko varaustilaisuuden ykkösnimi, Auston Matthews.

– Hänellä on paljon taitoa ja hän tulee kyllä saamaan juonesta kiinni.

Matthewsin ohella Torontossa valtaisaa kuhinaa ovat aiheuttaneet myös Mitch Marner ja William Nylander.

Toimittajan sana

Vaikka Mike Babcock on oikeassa sanoessaan, että ”nyt meillä on joukkue”, on varsin omituista kuulla niinkin suoraa puhetta valmentajan suusta.

Toki se on todettava, että kanadalaisvalmentaja on aina puhunut suunsa puhtaaksi, mutta yleisesti ottaen kommentti on täysin turha. Sen sijaan, että hän lähtee mollaamaan viime kauden joukkuetta ja vertailemaan sitä tämän kauden vastaavaan, olisi hän voinut suoraan ohjata keskustelun käynnistyvään sesonkiin.

Nyt 53-vuotias valmentajavelho saattoi aiheutta turhaa parranpärinää ja pahimmassa tapauksessa negatiivisia tunteita joukkueen mukana pitkään olleille pelaajille.

Toisaalta taas Babcock voi sanoa mitä tahansa, sillä meriitit – kuten nyt vaikkapa tässä kuussa voitettu World Cup -mestaruus – puhuvat puolestaan.