NHL:ssä hierotaan yhtä kaikkien aikojen pysäyttävintä maalivahtikauppaa. New Jersey Devilsiä koko NHL-uransa edustanutta legendaarista Martin Brodeuria ollaan kauppaamassa useisiin seuroihin.

Brodeurilla on sopimuksessaan hänen myymisensä estävä pykälä, mutta kanadalainen TSN-urheilukanava uutisoi jo alkuviikosta, että Brodeur olisi ilmoittanut Devilsin toimitusjohtaja Lou Lamoriellolle, että olisi valmis siirtymään 8-9 nimettyyn seuraan.

– Olen käynyt GM:n kanssa joitain keskusteluja siitä, mitä haluan tehdä loppukaudella ja ensi vuonna. Tämän jälkeen on hänen tehtävänsä tehdä se päätös, jonka hän haluaa tehdä. Hän tietää kantani, kommentoi Brodeur ESPN:lle tiistai-illan New Jersey-Detroit –ottelun jälkeen.

Brodeur torjui ottelussa 20 kertaa ja poistui jäältä yleisön huutaessa hänen nimeään. Brodeur nosti itse mailaansa yleisölle. Jos Brodeur siirtyy, oli viimeöinen ottelu hänelle viimeinen kotipeli Devils-paidassa.

41-vuotias Brodeur on tällä kaudella ollut ensimmäistä kertaa urallaan Devilsin selkeä kakkosmaalivahti ja pelannut vain 29 ottelua.

NHL:ssä nähtiin aivan hiljattain kaksi maalivahtien shokkisiirtoa, kun Roberto Luongo myytiin Vancouverista Floridaan ja Ilja Bryzgalov Edmontonista Minnesotaan.