Kiekkokynä: Viikon kauppakatsaus – Gagner kiinnostaa Los Angelesissa

© Kuva: Getty Images

Kauppakatsaus tulee näin kaksi päivää myöhässä, tiistaina, koska olympialaiset ovat vieneet huomiota pois NHL-markkinoilta.

Toinen syy on myös se, että NHL:n markkinat ovat kiinni.

Edellisen kauppakatsauksen jälkeen on kuulunut huhuja muun muassa Matt Moulsonista (uutislinkki), Ryan Milleristä (linkki) ja Thomas Vanekista (linkki)

Odotin Vanekin menevän kaupaksi ennen perjantaista olympiatakarajaa, koska hän on ilmaissut selvästi haluavansa kokea vapaat markkinat. Islandersille olisi ollut taloudellisesti edullista kaupata Vanek ennen olympiataukoa.

Otan tähän kauppakatsaukseen mukaan ainoastaan kaksi kuumaa huhua.

1. Kings kiinnostunut Sam Gagnerista (Lähde: Edmonton Sun)

– Todella kiivaat huhut vievät Sam Gagneria Los Angeles Kingsin riveihin. Oilersin suuntaan huhuissa olisi siirtymässä ainakin hyökkääjä Kyle Clifford.

Päävalmentaja Dallas Eakins kertoi Edmontonin lehdistölle, että Gagner ei lähde ennen olympiakauppatakarajaa, mutta rivien välistä pystyi lukemaan, että olympialaisten jälkeen voidaan nähdä Gagnerin lähtö Oilersin organisaatiosta.

Eakins sanoi, että tilanne Gagnerin suhteen ei ole hänen käsissään.

Gagnerissa on mielestäni ulosmittaamatonta potentiaalia. Oikeassa ympäristössä, oikealla roolilla, Gagner voi olla tehokas pelaaja NHL-tasolla.

Kings on huhujen mukaan kiinnostunut Gagnerista siksi, että hän on hyvä YV-pelaaja. Kingsin maalinteko ja ylivoima ovat olleet surkeaa katsottavaa tällä kaudella.

Ainoastaan Buffalo Sabres on tehnyt vähemmän maaleja per peli kuin Kings. Se kertoo jo jotain.

Kings on varmasti hankkimassa hyökkäyspuolelle tulivoimaa ennen kauppatakarajaa.

Oilersin on huhuttu olevan kiinnostunut Jake Muzzinista, mutta hänen kauppaaminen on kova pala Kingsille nieltäväksi.

Jos pelkkä Clifford menee Edmontonin suuntaan mahdollisessa Gagner-kaupassa, täytyy Oilersin ottaa osa Gagnerin palkasta kontolleen ja siihen ei huhujen mukaan ole organisaatiossa kiinnostusta.

Vahva huhu, mutta paljon mutkia matkassa.

2. Andrew MacDonald on kaupan (Lähde: New York Post)

– New York Islandersin puolustaja Andrew MacDonald on lähteiden mukaan hylännyt nelivuotisen ja 16 miljoonan dollarin jatkosopimustarjouksen. MacDonald haluaa huhujen mukaan useamman vuoden sopimuksen viiden miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Garth Snow voi laittaa MacDonaldin nimen siihen samalle listalle, jossa on jo Thomas Vanek. Sen listan nimi on: ”muista kaupata nämä pelaajat ennen kauppatakarajaa”.

MacDonaldille en lähtisi Snowna maksamaan viittä miljoonaa kaudessa. En millään. Varsinkin kun Islandersilla on suhteellisen lupaavia pelaajia puolustajaosastolla, kuten Griffin Reinhart.

MacDonaldista ovat huhujen mukaan kiinnostuneita ainakin Boston Bruins ja Los Angeles Kings.

Bruinsin Dennis Seidenberg on loppukauden sivussa, joten ei ole ihme, että he ovat MacDonaldista kiinnostuneita.

En usko, että peruspuolustaja tulee saamaan haluamaansa viiden miljoonan vuosipalkkaa muuten kuin menemällä kesällä vapaille markkinoille.

MacDonaldin siirtyminen ennen kauppatakarajaa Bostoniin ei olisi maailman suurin ihme.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½