NHL:n kokoonpanot ”jäädytetään” 7.2. alkaen olympialaisten vuoksi, joten on syytä olettaa huhujen sekä kauppojen lisääntyvän seuraavan viikon-kahden aikana.

Nyt pureudun muutamaan suhteellisen kuumaan huhuun.

1. Jatkaako Ryan Miller Sabresissa? (Lähteet: ESPN, Edmonton Journal)

– Ryan Millerin nykyinen sopimus loppuu ensi kesänä ja se tekee hänestä mielenkiintoisen nimen, kun kauppatakaraja lähestyy.

Miller on pelannut kelpo kauden surkean Sabres-joukkueen maalinsuulla. Hänestä olisi varmasti monelle joukkueelle iso apu kevään kamppailuissa. Yksi iso päätös on USA:n olympiavahdin kuitenkin tehtävä: jatkaakko uraa Sabresin riveissä?

Oma arvioni on se, että Miller ei jatka Sabresin paidassa. Huhut hänen halustaan muuttaa länsirannikolle näyttelijävaimon luokse ovat olleet voimakkaita. Huonompi asia Millerin kannalta on se, että Anaheim Ducksin ja Los Angeles Kingsin maalivahtiosastot ovat NHL:n terävintä kärkeä.

Yksi joukkue, joka pyörii jatkuvasti Miller-huhuissa, on St. Louis Blues. He ovat yksi NHL:n kovimmista joukkueista. Heillä on taitoa, mutta heillä on valtavasti kokoa ja voimaa.

Edmonton Journalin Jim Matheson huhuili tällä viikolla, että Blues olisi mahdollisesti liikuttamassa Magnus Pääjärveä sekä Jaroslav Halakia, jotta seura saisi varman ykkösvahdin.

Ryan Miller olisi varma ykkösvahti.

En pitäisi suurena ihmeenä, jos Miller lopulta kauppatakarajalla St. Louisiin päätyisi. Ja jos näin kävisi, olisi Blues ehdottomasti cup-suosikkeja.

Sabres todennäköisesti haluaisi myös varausvuoron, jos Millerin kauppaavat. Bluesin varausvuorot ovat kierrosten loppupäässä, joten en näe seuralle mahdottomana heittää varausvuoroa mukaan treidiin.

Miller St. Louis Bluesiin kuullostaa omiin korviini täysin mahdolliselta yhtälöltä.

2. Jatkaako Thomas Vanek Islandersissa? (Lähde: New York Newsday)

– New York Islanders hankki Thomas Vanekin kauden alkupuoliskolla vaihtokaupassa, jossa siirtyivät Matt Moulson ja pari kärkipään varausvuoroa Buffalo Sabresin riveihin. Vanekin alku Islandersin riveissä ei ollut mitenkään yltiöromanttinen, mutta nyt kemiat ovat löytyneet John Tavaresin sekä Kyle Okposon kanssa.

Huhut kertovat, että Vanek on viihtynyt saarella yllättävän hyvin. Hänen sopimuksensa loppuu tähän kauteen, joten nuo huhut ovat Islanders-johdolle iloisia uutisia. Mutta, haluaako Vanek lopulta jatkaa Islandersin riveissä?

Vastaus tuohon kysymykseen saadaan ehkä piakkoin. Newsdayn toimittaja Arthur Staple kertoi viikolla, että Islanders haluaa tietää Vanekin päätöksestä ensi, tai sitä seuraavan viikon aikana.

Jos Vanek ei halua jatkaa Islandersin riveissä, hänet kaupataan kauppatakarajalla. GM Garth Snow on raporttien mukaan saanut jo tarjouksia laituristaan.

Yksi mahdollisesti kiinnostunut joukkue voisi olla laituria etsivä Pittsburgh Penguins.

3. Jatkaako Matt Moulson Sabresissa? (Lähde: TSN)

– Yksi kauppahuhujen kuumimmista nimistä tällä hetkellä on Matt Moulson, joka siirtyi – kuten jo kerroin – Vanek-kaupassa Buffaloon.

Hän on asennelaituri, joka taitaa myös maalinteon. Hänenkin sopimus loppuu tähän kauteen, joten Moulsonin kauppaaminen on todennäköistä.

Moulsonin perässä ovat ainakin Los Angeles Kings ja Ottawa Senators.

Senatorsin nimen tekee mielenkiintoiseksi se, että Sabresin uusi GM Tim Murray on Senators-GM Bryan Murrayn veljenpoika. Se on myös syytä muistaa, että Tim Murray siirtyi Buffaloon Senatorsin apulais-GM paikalta, joten ehkä ottawalaisilla on Moulson-kisassa jonkinlainen etulyöntiasema

Ei ole ollenkaan mahdotonta, että Moulson siirtyisi Senatorsiin, jos vain joukkue pysyy pudotuspelitaistossa mukana.

BONUS: Rene Bourque on kaupan (Lähde: TSN/RDS)

– TSN:n Pierre LeBrun kertoi RDS-kanavalla, että Montreal Canadiensin toimitusjohtaja Marc Bergevin on lähestynyt kaikkia 29 muuta NHL-joukkuetta viestilä, jossa kerrotaan Rene Bourqueen olevan kaupan.

Bourquen tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että ensi kaudesta alkaen hänen palkkansa on pienempi kuin hänen cap hit-lukema.

Joten Bourquen kohdalla kannattaa pitää silmällä joukkueita, joille palkkalattian ylittäminen tekee tiukkaa.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!