Buffalo Sabres ja Ville Leino palasivat kolmen päivän joulutauolta pelien ääreen perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa. Toronto Maple Leafs voitti Sabresin rangaistuslaukauksilla 4-3.

Leino kävi pelin jälkeen NHLSuomi.com:n haastattelussa.

Miltä ensimmäinen peli tauon jälkeen tuntui?

Mulla oli vatsatautia jouluna, niin sen johdosta energiatasoni oli vähän alhaalla. Loppua kohti parani pikkasen.

Aloititte pelin hyvin, mutta toinen erä meni heikommin. Mitä tapahtui?

Me vähän lopetettiin työnteko ja vastustaja huomasi, että heidän on alettava pelaamaan ja lähtivät hommiin. Me pilattiin toisella erällä hyvä alkumme täysin, mutta päästiin onneksi lopussa takaisin.

Kuinka paljon tasoitusmaalinne kuvastaa joukkueen uskoa pudotuspelipaikkaan?

Kyllä ollaan hyvin pelattu viime aikoina, mutta nyt on lähdettävä pelaamaan joukkuetta rakentaen ja tehdä sellaista imagoa joukkueelle, että tiedämme mitä teemme jäällä. Pelisysteemi on parantunut paljon ja jätkät tietää, mitä siellä pitää tehdä.

Miten pelinne on muuttunut?

Olemme tehneet enemmän hommia, vaatimustaso on kasvanut ja olemme yrittäneet päästä turhista virheistä pois. Olemme karsineet ylimääräistä taitohommaa ja kikkailua pois, koska meillä ole tarpeeksi taitoa tehdä sellaista peliä. Olemme pyrkineet tekemään pelin mahdollisimman helpoksi.

Philadelphiassa pelatessasi teillä oli kiihkeitä paikalliskamppailuja Pittsburghin ja New Jerseyn kanssa. Vastaako Toronto-Buffalo-pelit niitä?

Nämä eivät ole ihan yhtä rajuja. Phillyssä kaikki meni astetta rajummaksi. Mutta kotipeleissä on hyvä fiilis, sillä Buffaloon tulee paljon myös Toronton faneja. Tunnelma on hyvä ja fiilis on kova niissä peleissä.

Ryan Miller on vahvasti tarjolla USA:n olympiajoukkueeseen. Hänellä on viimeinen sopimusvuosi Buffalon kanssa menossa. Jos seura ei onnistu tekemään uutta sopimusta hänen kanssaan, kuinka suuresta menetyksestä puhutaan?

Se on kova menetys, sillä hän on niin kovan luokan veskari. Hän on tälläkin kaudella pelastanut monta peliä. Sen huomaa harjoituksissa ja peleissä, että hän on aivan maailman kärkeä. Ei tommoista kaveria niin vaan korvata. Vaikea tietää, mistä löytää ton luokan veskarin. Hän on aivan huippuluokan pro, huippuluokan jätkä ja huippuluokan maalivahti. Siitä ei paljon paremmaksi tule.