Haastattelussa Hamilton Bulldogsin Joonas Nättinen

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Joonas Nättisen edustama Hamilton Bulldogs pelasi tapaninpäivänä Torontossa paikallispelin Toronto Marliesia vastaan Maple Leafsin kotiareenalla Air Canada Centerissä 16589 katsojan edessä.

Bulldogs voitti pelin jatkoajalla 2-1.

Mitä tykkäsit tapaninpäivän paikallispelistä?

Se oli aika mielenkiintoinen peli, sillä molemmilla joukkueilla on ollut kolme-neljä päivää vapaata ja tultiin suoraan peliin ilman minkäänlaisia treenejä. Menihän se eka erä molemmilta vähän totuttelussa, mutta näytti, että meidän jengi oli selvästi parempi ja ansaittiin kaksi pistettä tästä pelistä.

Miltä tuntui pelata reilun 16500 fanin edessä?

Sitä ei ajattele pelatessa, mutta kyllä siitä sai enemmän virtaa. AHL:ssä on välillä tottunut pelaamaan tosi pienen yleisölle ja hallit huutaa tyhjyyttä, joten on kiva välillä pelata tällaisen yleisön edessä.

Teit maalin ja alivoimalla et saanut kiekkoa pois omasta päädystäsi, josta Marlies tasoitti. Kuinka tyytyväinen olit omaan peliisi?

Kokonaisuudessa se oli ihan hyvä peli kolmen päivän tauon jälkeen ja olin siihen tyytyväinen. Mutta kyllähän se jäi kaivelemaan, kun munasin joukkueelta yhden pisteen. Olisi pitänyt tehdä parempi ratkaisu, mutta sellaista se välillä on: joskus tulee hyviä ratkaisuja ja joskus vähän huonompia.

Tämä oli iltapäiväpeli. Miten valmistautuminen erosi iltapeliin valmistautumisesta?

Se eroaa sillä tavalla, ettei ole aamutreenejä, vaan tullaan suoraan peliin. Silloin pitää jumpata ensin ja saada oma kroppa hereille. Osa tykkää näistä ja osa ei.

Kummasta sinä tykkäät enemmän? Kumpi vaikuttaa sinulle sopivammalta?

Ei sillä periaatteessa ole mitään eroa, mutta jotenkin tuntuu, että päiväpelit ovat menneet hyvin.

Teit tänään kauden viidennen maalisi ja sinulla on kymmenen pistettä kasassa 30 pelin jälkeen. Kuinka tyytyväinen olet kauteesi?

Olisihan niitä pisteitä saanut tulla enemmänkin ja olen vähän tuskastellut niiden kanssa. Viime viikkoina on tuntunut, että on ollut hyvä vire päällä ja voisin kuvitella, että pisteitä alkaisi tulemaan enemmän.

Sinulla meni viime kausi lähes ohi ja menetit 52 peliä, kun rintalihaksen repeämän takia viime vuoden joulukuussa. Joko se on historiaa ja olet saanut kroppasi samaan kuntoon kuin ennen loukkaantumista?

Sanoisin, että nyt alan olla siinä samassa pisteessä kuin se oli vuosi sitten ennen loukkaantumista ja peli on samanlaista.

Toronton ja Montrealin väliset pelit ovat aina kiihkeitä. Kuinka paljon tämä emoseurojen välillä oleva kiihkeys heijastuu näihin paikallispeleihin?

Kyllä se selkeästi heijastuu. Tällä kaudella on ollut vähän vaisua, mutta kahdella ensimmäisellä kaudella ne olivat rankkoja pelejä. Me pelataan kauden aikana 12 peliä vastakkain ja tappeluita sekä rumia taklauksia on joka pelissä. Ne ovat tosi kiihkeitä pelejä.

Kuinka monta peliä pelaatte Montrealissa kauden aikana?

Me pelataan siellä kahdesti. Pelasimme jo Tampan farmijoukkuetta Syracusea vastaan ja menemme sinne noin kuukauden päästä pelaamaan Ottawan farmia Binghamtonia vastaan.

Minkälainen fiilis on Bell Canada Centressä?

Ne ovat aika makeita pelejä, kun pääsee Canadiensin pukukoppiin ja näkee vähän, millaista se touhu siellä on. Uskon, että se motivoi kaikkia.

Mitä sinun pitää kehittää, jotta saisit tilaisuuden pelata Montreal Canadiensin paidassa?

Pitäisi varmaan saada luistelua joka alueella paremmaksi. Tietysti laukauksen kehittämisestä ei ole koskaan haittaa, mutta veikkaan, että liikkeessä on tällä hetkellä eniten tekemistä.

Minkälaisina näet mahdollisuutesi päästä tällä kaudella ylös?

Sitä on vaikea sanoa, mutta jos homma jatkuu tällä tavalla, niin uskon, että voi olla mahdollisuus, mutta sitä ei tiedä ikinä.

Sinulla on kolmas kausi AHL:ssä menossa. Kuinka paljon olet nauttinut Pohjois-Amerikassa pelaamisesta?

Itse asiassa tosi paljon. Olen kuullut joiltain jätkiltä, että he eivät hirveästi välittänyt AHL:stä. Mutta itselle nämä kolme vuotta ovat olleet ihan mieluisat. Viime vuosi harmittaa aika paljon, koska missasin periaatteessa koko vuoden. Siitä huolimatta olen ollut tosi tyytyväinen, että lähdin tänne.

Minkälaisena koet sarjan tason?

Täällä on hirveän eritasoisia joukkueita, mutta kun hyviä pelaajia ei ole kutsuttuina ylös, niin silloin tämä taso on aika kova. On hirmu vaikea sanoa, onko AHL kovempi kuin SM-liiga, koska kaukalo muokkaa pelin täällä niin paljon suoraviivaisemmaksi. Mielestäni ero ei ole iso.

AHL:stä on sanottu, että liigassa on hirveä vauhti ja yritys koko ajan päällä, jolloin ajatus ei välttämättä pysy siinä mukana. Miten olet itse sen kokenut?

On siellä välillä semmoisia pelejä, että mennään pää edellä joka paikkaan ja katsotaan vähän, mitä tapahtuu. Joskus voisi vähän rauhoitellakin. Ehkä se kuuluu AHL:n luonteeseen.

Miten olet nauttinut Hamiltonissa asumisesta ja elämisestä?

On ollut mukavaa. Joukkue on aika tiivis ja hengaillaan paljon yhdessä. Kaupunki on iso ja sieltä löytää kaikki, mitä tarvii. Lisäksi Toronto on ihan kyljessä. Ei ole mitään valittamista.

Ja kauden päätavoite on pelata vähintään yksi peli Canadiensin paidassa?

Ehdottomasti!

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS