NHL:ssäkin vietetään parin päivän mittaista joulutaukoa, joten on hyvä aika listata alkukauden parhaimmat palat.

Tässä TOP5 NHL:n alkukauden osalta:

1. Anaheim Ducks

– Moni veikkasi ankkalauman päätyvän sarjataulukossa paljon alemmas kuin mikä joukkueen tämän hetkinen sijoitus on. Moni uskoi Ryan Getzlafin ja Corey Perryn olevan eilispäivän huippuja.

Mitä vielä. Ducks johtaa tätä tekstiä kirjoittaessa NHL:ää, Getzlafin ja Perryn muodostaessa joukkueen selkärangan.

Anaheim Ducks sekä joukkueen tehokaksikko ovat näyttäneet epäilijöille. Ja kunnolla. Joukkue on ehdottomasti alkukauden top-listan kärkipaikalla.

2. Alexander Steen

– Steen on pelannut sellaista peliä alkukaudesta, että tuskin mies itsekään uskalsi unelmoida. Steen on noussut NHL:n kärkipelaajien joukkoon ryminällä. Ruotsalainen on sekä maali- että pistepörssissä kymmenen parhaan joukossa. Steenin unelmasyksy palkittiinkin kolmivuotisella, 17,4 miljoonan dollarin arvoisella jatkosopimuksella.

3. Olli Määttä

– Olli Määttä on ollut huikea alkukaudesta. Huikea siihen nähden, että hän on vasta 19-vuotias.

Iästään huolimatta Määttä vetelee jo yli 20 minuutin peliaikoja Penguinsin takalinjoilla. Kuka olisi uskonut Määtän olevan jo nyt näin valmis NHL-tasolle? Tuskin kovin moni.

Nyt Määtälle Sotshin lentolippu kouraan ja olympialaisiin näyttämään koko kansalle, että mikä hän on miehiään. Ehdottomasti alkukauden paras suomalaisonnistuja.

4. Los Angeles Kingsin maalivahdit

Jonathan Quick loukkaantui. Tilalle ykkövahdiksi nostettiin Ben Scrivens, joka pelasi huikeasti. Näyttöpaikka annettiin myös Martin Jonesille, joka pelasi vielä huikeammin.

Kingsin maalivahtiosasto on ollut alkukauden osalta liekeissä. Quickin palatessa on mielenkiintoista nähdä kaupataanko esimerkiksi Scrivens johonkin.

Yhtä kaikki, Los Angelesin maalivahdit ovat olleet yksi NHL-syksyn ilmiöistä.

5. Aleksandr Ovetshkin

– Pakko nostaa listalle Washington Capitalsin venäläispyssy. Ovetshkin on palannut sille tasolle, jolloin hänestä puhuttiin maailman parhaana. Tällä kaudella snaipperi on pyssyttänyt lähes maalin per peli. Se on huima tahti. Todella huima.

Ovetshkin rikkoi vastikään 400. maalin rajan. Siihen hänellä meni aikaa reilut 630 peliä. Siitä voi jo sitten päätellä, että millaisesta maalintekijästä puhutaan.

Puhutaan aikansa parhaasta.