Edellisestä Suomen olympiajoukkueen päivityksestä päivää vaille kaksi kuukautta. Nyt on aika kolmannen ja viimeisen osan.

Tässä 19.12. mietitty alustava joukkue:

1. ketju: Jussi JokinenMikko KoivuTuomo Ruutu

2. ketju: Lauri KorpikoskiValtteri FilppulaMikael Granlund

3. ketju: Olli JokinenSaku KoivuTeemu Selänne

4. ketju: Sean BergenheimAleksander BarkovLeo Komarov

13. hyökkääjä: Jesse Joensuu 14. hyökkääjä: Teemu Hartikainen

1. pakkipari: Kimmo TimonenSami Vatanen

2. pakkipari: Olli MäättäSami Salo

3. pakkipari: Ossi VäänänenLasse Kukkonen

7. puolustaja: Juuso Hietanen

1. maalivahti: Tuukka Rask

2. maalivahti: Kari Lehtonen

3. maalivahti: Antti Niemi

– Tein ykkös- ja kakkosketjuihin pientä hienosäätöä. Vaihdoin Korpikosken ja Jokisen paikkoja. Heidän ollessa näin päin, ketjuista tulee tasapainoisemmat.

– Kolmosketju on ensimmäinen, jossa isompi remontti. Edellisessä päivityksessä kolmosketjuna oli Joensuu-Barkov-Selänne. Nyt tuon Olli Jokisen mukaan joukkueeseen ja laitan hänet laidalle, joka voi kuulostaa absurdilta. Jokinen on pelannut NHL:ssä joitain pelejä laidassa, mutta sentterin paikka on hänelle luonnollisempi, se on saletti. Silti siirsin hänet laitaan. Vierelle tutkapari Koivu-Selänne. OJ:n on tuon kaksikon vierellä pelattava siten, ettei tarvitse kotona hävetä. Siinä on nimittäin Jokisen vieressä koko suomalaisen maajoukkuekiekkoilun kasvot viimeiseltä 20 vuodelta. Mielenkiintoinen kombinaatio, joka joko toimii tai joka pelaa todella huonosti.

– Barkovin haluan olevan pelaavassa kokoonpanossa. Laitoin hänet Komarovin vierelle, koska Komarov on osoittanut tällä kaudella, että hän ei ole pelkkä suunsoittaja tai taklaaja, vaan hän on myös älykäs ratkaisija. Barkov ja Komarov voivat puhua keskenään venäjää ja tehdä klap-klap-klap maaleja.

– Nelosen toiselle laidalle laitan Sean Bergenheimin, joka on pääsemässä kuntoon. Bergenheim on pelannut pari tehokasta kevättä NHL:ssä, joten isojen pelien ratkaisuvoimaa löytyy. Lisäksi hänellä näyttää klikkaavan yhteen Barkovin kanssa.

– Minulle kerrottiin toisen alustavan joukkueen jälkeen, että kokoonpanoon pitäisi valita 25 pelaajaa. Joten menkööt 13. ja 14. hyökkääjien paikat Joensuulle ja Hartikaiselle.

– Pakistoon en löytänyt sitä kahdeksatta miestä. Onko se Jere Karalahti, Sami Lepistö, tai kuka lie, niin tuskin hän on kulmakivi kultaa ajatellen.

– Vaihdoin Rasmus Ristolaisen pakistosta pois ja tilalle nostin ehkä Liigan parhaimman pelaajan Lasse Kukkosen.

– Maalivahtiosastolta Pekka Rinne poistui ja tilalle Kari Lehtonen. Mutta mielestäni Tuukka Rask – NHL:n tämän hetken ehkäpä paras veskari – voisi pelata jokaisen pelin.

Joukkueeseen nousivat:

Sean Bergenheim
Lasse Kukkonen
Olli Jokinen

Joukkueesta putosivat:

Rasmus Ristolainen
Jori Lehterä

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!