Viime aikoina jopa useampaan kertaan otteluiden ykköstähdeksi valittu Aleksander Barkov on vakiinnuttanut vahvasti asemansa jo tulokaskaudella NHL:n puolelta.

NHLSuomi.com -sivusto tapasi Barkovin Toronton vierailun yhteydessä.

Kuinka tyytyväinen olet ollut alkukauteesi?

– Alku oli hyvä, jolloin pisteitäkin suurin osa tuli. Silloin kiekko pomppi aika paljon enemmän kuin nyt. Viime aikoina sitten pisteitä ei ole tullut edes väkisinkään. Jotkut pelit ovat menneet hyvin, kun olen onnistunut pelaamaan sitä peliä mitä parhaiten osaan.

Miten olet käynyt sitten haasteita läpi?

– Olen jutellut Sean Bergenheimin kanssa ja yrittänyt löytää syitä siihen, että miksei pisteitä ole tullut. Se pisteettömyys ei ole kuitenkaan niin tärkeää, vaan kunhan joukkue voittaa ja joukkueena saadaan pisteitä. Niitä omia tehoja tulee kyllä vielä.

Mitkä ovat olleet suurimmat haasteet kaukalossa?

– Ei ollut helppo paikka tulla tänne, koska onhan tämä maailman paras liiga ja parhaat pelaavat täällä. Suomeen verrattuna täällä peli on tosi fyysistä ja nopeaa. Siinä alussa meni muutama peli ihan totutteluun.

Entä kaukalon ulkopuolella?

– Ei ole ollut oikeastaan mitään ongelmia, vaan totuin elämään Floridassa nopeasti. Se on tosi hyvä paikka asua.

Kuinka tyytyväinen olet joukkueen suorittamiseen tähän mennessä?

– Nyt olemme voittaneet viimeisimmistä peleistä aika monta. En tiedä, saako olla tyytyväinen, mutta ainakin olemme hyvässä asemassa.

Miten teidän viime aikojen pelit eroavat kauden aikaisemmista peleistä?

– Meillä on uusi valmentaja ja sen myötä jotkut jutut muuttuivat vähän. Mielestäni pelaamme paljon enemmän hyökkäyssuuntaan ja lauomme vastustajaa enemmän. Aikaisemmin meillä oli vaikeaa kolmannessa erässä, jos olimme häviöllä. Nyt emme anna periksi, vaan taistelemme loppuun asti.

Kuinka hyvin olet tottunut runsaaseen matkustamiseen ja NHL:n pelirytmiin?

– Ihan hyvin, kun on hienot olosuhteet. On hyvät ruoat ja lentokoneella matkustaminen auttaa hyvään levon saantiin.

Alkukaudesta oli juttua, että vietit liian paljon omaa aikaa ylimääräiseen harjoitteluun. Kuinka paljon lisäharjoitteita teet viikoittain?

– Teen aina jotain pientä, kun on aikaa ja energiaa. Täällä on kuitenkin niin paljon pelejä, ettei kerkiä eikä saa energiaa ylimääräiseen treenaukseen.

Mitä ajatuksia Sotshin kisat herättävät mielessäsi?

– Ei vielä oikeastaan mitään, sillä kaikki tavoitteet ovat täällä ja pitää keskittyä ainoastaan seuraavan peliin.

Mitkä ovat tavoitteesi tällä kaudella?

– Parantaa peli peliltä ja kehittää omaa pelaamista. Sitä kautta pyrkii pelaamaan niin hyvin kuin mahdollista.

Sinä ja Nicklas Bjugstad pelaatte ensimmäistä kauttanne NHL:ssä ja teille on annettu paljon vastuuta. Luoko se teille keskinäistä kilpailua?

– Mielestäni meillä ei ole mitään keskinäistä kilpailua, vaan molemmat pyrkivät hoitamaan omat hommat ja auttamaan joukkuetta.

Miten vietät joulun?

– Floridassa, sillä vapaata ei ole kuin neljä päivää. Silloin menen äitini Olgan kanssa Bergenheimeille joulun viettoon.