Buffalo pelasi sunnuntain vastaisena yönä toistamiseen Torontoa vastaan kahden päivän sisällä. Perjantain 3-1 voitto kääntyi 2-4 tappioon Toronton illassa.

Tappiosta huolimatta Ville Leino näki NHLSuomi.com-sivuston haastattelussa pelissä myös positiivista.

Miten kommentoisit matsia?

Meillä oli melko hyvä peli. Meillä oli enemmän laukauksia ja taistelimme hyvin, mutta kolmen maalin tappioasemasta on vaikea tulla takaisin.

Miltä ottelu vaikutti sen jälkeen, kun pääsitte peliin mukaan?

Se tuntui hyvältä. Me emme suostuneet antamaan periksi, laitoimme kiekkoa maalia kohti ja taistelimme loppuun asti. Tämä oli yksi meidän paremmista peleistämme.

Kun katsot tätä viikonloppua, niin mitä siitä jäi käteen?

Kun teemme joka vaihdossa kaikkemme, saamme kiekonmenetyksiä vähentymään ja voitamme kaksinkamppailuja enemmän, niin homma lähtee liikkeelle.

Mitä mieltä olit pelin lopussa saamastasi jäähystä?

Se oli kova tuomio sillä hetkellä. Meillä oli paljon paikkoja sitä ennen, mutta välillä se menee niin. En mielestäni siirtynyt lainkaan, enkä kampittanut häntä. Jos toinen luistelee minua päin, niin se ei ole mielestäni minun syy eikä jäähyn arvoinen rike.

Tämä oli toinen matsisi sentterinä. Miten olet tottunut siihen?

Tänään meni paremmin. Eilen se oli aika rankkaa, koska siitä on aika kauan, kun viimeksi pelasin keskellä. Sentterinä on enemmän vastuuta ja etenkin omassa päässä tulee enemmän kaksintaisteluja. Uskon, että homma paranee suht nopeasti.

Voitit puolet aloituksista. Kuinka hyvin olet saamassa tämän osa-alueen haltuun?

Mun on vietettävä aikaa tämän parissa harjoituksissa, koska tämä on yksi tärkeä osa-alue voittaa. Parannettavaa riittää.

Näetkö, että sinulla on tilaisuus aloittaa periaatteessa kausi alusta, kun sinut on vaihdettu keskelle?

Jokainen pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä uuden valmentajan kanssa ja meillä on tilaisuus rakentaa uudenlainen pelikulttuuri, missä jokainen taistelee täydellä sydämellä. Tämä on tilaisuus jokaiselle.

Teillä oli taas hidas alku peliin. Miten uusi valmentaja on yrittänyt muuttaa sitä?

Hän on painottanut taistelua joka vaihdossa. Sä et voi antaa periksi missään vaiheessa, vaan on näytettävä luonteesi. Meillä oli paha eka erä ja vaikutti, että olimme siinä väsyneempiä, mutta se muuttui kahdessa viimeisessä.

Tämä oli sinun kymmenes ottelusi. Kuinka tyytyväinen olet omaan kauteesi?

Pelasin yhden pelin ja seuraavassa loukkaannuin heti ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen on ollut ongelmiakoko joukkueella. Kun toivuin pelikuntoon, niin peliaika jäi vähemmälle. Ei tullut yv:tä eikä oikein muutakaan peliaikaa. Pelit meni vähän ohi, kun sai keskimäärin 10-11 minuuttia peliaikaa, niin siinä ei saa hommasta oikein irti. Mutta viimeiset kaksi peliä ovat menneet paremmin, kun olen päässyt pelaamaan enemmän ja tullut yv:tä. Se on tuntunut hyvältä, vaikka sentterinä tulee muutoksia, mutta hommia on vain painettava.

Mistä kautenne huono alku johtuu?

Siinä on tehty hirveä määrä asioita väärin, että on noin huonosti mennyt. Mutta ehkä yksi syy on ollut siinä, että meillä oli niin paljon nuoria kerralla. Ja sitten peluutettiin kaikkia, huolimatta siitä miten he pelasivat. Luulen, että vähän liikaa annettiin saumoja pelata. Tämä on semmoinen liiga, että siinä pitää ansaita raitansa ennen kuin tulee paljon peliaikaa. Se on ollut itselläni ja kaikilla muilla ihan sama juttu. On pitänyt olla joka ilta hyvä, jos on halunnut pelata. Nuorien virheitä katsotaan vieläkin tarkempaa.

Miten Rasmus Ristolainen on mahtunut joukkueeseen?

Ihan hyvin. Tietysti hänellä on vielä paljon hommia tehtävänä ja eteenpäin mentävä. Mutta hänellä on hyvä tulevaisuus edessä, koska hän on fiksu jätkä ja kova tekemään hommia. Päivä päivältä menee eteenpäin.

Miten joukkueen ilmapiiri on muuttunut valmentajanvaihdon jälkeen?

Se on kuin yö ja päivä. Jätkät nauttii pelaamisesta, on hauskaa ja tehdään hommia. Nyt me pelataan lätkää, kun aikaisemmin se oli sellaista videohommaa, systeemejä, tee sitä ja tässä tee tätä. Nyt pelataan vaistoilla vähän niin kuin sellaista kunnon vanhan ajan lätkää, kun ei tää mitään tähtitiedettä ole.

Tuntuu siltä, että joukkue on saanut uskon takaisin hommaansa?

Joo, on. Pitää vaan jatkaa pelaamista tällä tavalla, koska ei se yhdessä yössä eikä yhdessä pelissä muutu. Täysillä päivästä toiseen ja joka vaihto, niin siitä se paranee.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.