Florida Panthersin mestarihyökkääjä Vladimir Tarasenko siirtyy vapaana agenttina Detroit Red Wingsin paitaan.

Red Wings tiedottaa solmineensa kaksivuotisen ja 4,75 miljoonan dollarin palkan takaavan sopimuksen 32-vuotiaan venäläishyökkääjän kanssa.

Tarasenko kaupattiin kesken viime kauden Ottawa Senatorista Panthersin riveihin. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja teki runkosarjassa Senatorsin paidassa 57 ottelussa tehopisteet 17+24=41 ja Panthersissa 19 otteluun pisteet 6+8=14.

Pudotuspeleissä Tarasenko muodosti Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen kanssa luotettavan kolmosketjun, joka usein hallitsi kiekkoa vastustajan päädyssä. Tarasenko summasi pudotuspeleissä 24 ottelussa pisteet 5+4.

Detroit Red Wings

@DetroitRedWings
HEADED TO THE TARASENK-SHOW!

The #RedWings today signed forward Vladimir Tarasenko to a two-year contract with an AAV of $4.75M.