Florida Panthers on voittanut seurahistoriansa ensimmäisen Stanley Cup -mestaruuden. Florida kaatoi finaalisarjan seitsemännessä ottelussa Edmonton Oilersin maalein 2-1.

Raastavampi finaalisarja ei olisi voinut enää olla. Florida johti sarjaa voitoin 3-0, mutta Edmonton onnistui nouseman kolmella voitolla tasoihin.

Ottelun ensimmäisessä erässä oli hurja tempo. Floridan Carter Verhaeghe aloitti maalinteon reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Evan Rodrigues nakkasi kiekon lähes siniviivalta maalille, ja Verhaeghe ohjasi kiekon sisään.

Kaksi minuuttia myöhemmin Edmonton nousi tasoihin. Mattias Janmark karkasi läpiajoon Cody Cecin hienosta syötöstä ja laukoi kiekon upeasti maalin kattoon.

Floridan voittomaali syntyi toisen erän lopulla. Joukkue pääsi vastahyökkäykseen, eikä kukaan antanut painetta Sam Reinhartille. Hyökkääjä odotti joukkuekaverinsa luistelevan maskiin ja tinttasi kiekon sitten sisään.

Ottelun kolmas erä oli Edmontonin kovaa painostusta, mutta Florida puolusti hienosti ja maalivahti Sergei Bobrovskin vahvojen torjuntojen myötä piti pintansa.

Mestaruus oli monella tapaa suomalaisittain historiallinen. Aleksander Barkovista tuli ensimmäinen Stanley Cupin voittanut suomalaiskapteeni. Mestaruutta juhli muutenkin ennätykselliset viisi suomalaista: Barkov, Anton Lundell, Eetu Luostarinen, Niko Mikkola ja joukkueen valmennusryhmän jäsen Tuomo Ruutu.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Edmontonin Connor McDavid. Hän iski pudotuspeleissä 42 tehopistettä ja oli kaikkien aikojen kolmas pelaaja, joka on rikkonut 40 tehopisteen rajapyykin pudotuspeleissä. Viimeksi häviävän joukkueen pelaaja voitti Conn Smythe Trophyn vuonna 2003, kun Anaheim Ducksin maalivahti Jean-Sebastian Giguire vei palkinnon nimiinsä.

Spittin' Chiclets

@spittinchiclets
SAM REINHART GETS THE PANTHERS AHEAD🚨

Florida Panthers

@FlaPanthers
OUR CAPTAIN