NHL:ssä nähtiin suomalaisittain upea hetki, kun Calgary Flames nosti maalivahtilegenda Miikka Kiprusoffin pelipaidan kotiareenansa kattoon. Kiprusoffin pelinumero 34 jäädytettiin Flamesin toimesta Scotiabank Saddledomen kattoon Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä ennen ottelua Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Kiprusoff, 47, pelasi urallaan Calgaryssa kauden 2003-04 sekä kaudet 2005-2013. Hän voitti Calgaryssa pelatessaan kertaalleen NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn. NHL-urallaan Kiprusoff pelasi kaikkiaan 623 runkosarjaottelua ja 56 pudotuspeliä.

Kiprusoffin juhlaottelusta kehkeytyi lopulta melkoinen jännitysnäytelmä, joka päättyi kotijoukkueen näkökulmasta upeaan voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen. Penguins meni päätöserän alussa jo 3-1-johtoon, mutta Calgary nousi viimeisen kymmenen minuutin aikana nopeasti tasoihin ja iski voittomaalin viimeisellä minuutilla. Ratkaisijaksi nousi Jegor Sharangovitsh.

Calgary Flames

@NHLFlames
To rafters, where it belongs.

Calgary Flames

@NHLFlames
SHARKY WITH THE LATE GAME-WINNER!

LUE MYÖS