Dominik Hasek muistetaan NHL-fanien keskuudessa yhtenä lajihistorian parhaista maalivahdeista.

Tshekkilegenda nousee samaan lauseeseen Patrick Roy’n ja Martin Brodeurin kanssa debatoitaessa historian parhaasta maalivahdista. Miehen ex-pelikaveri, takavuosien tähtihyökkääjä Matthew Barnaby nostaa Hasekin pelilliset ominaisuudet omalle tasolleen kolmikosta.

– Ihmiset voivat puhua Brodeurista ja Roy’sta. Minulle Dominik on paras maalivahti, joka on koskaan pelannut tätä peliä. Minun papereissani kukaan ei pääse edes lähelle – tai edes kauas, Barnaby naulaa Bodog Canada -ohjelmassa.

Kun puhe kääntyy Hasekiin joukkuekaverina, Burnabyn ääni kellossa vaihtuu äärilaidasta toiseen.

– Vittu että vihasin sitä kaveria! Huonoin pelikaveri ikinä. Ikinä! Dominik oli paras maalivahti historiassa, mutta pelikaverina? Hemmetti, se paska jota näin tämän jätkän tekevän pelikavereille ja faneille… Hän ei ollut mahtava joukkuekaveri, eikä ”mahtava” ole sana jota haluaisin käyttää. Hän saattoi olla välillä täydellinen kusipää, Burnaby tykittää.

Hasek johdatti 1990-luvulla yleensä keskinkertaisella materiaalilla kauteen lähteneen Buffalo Sabresin pudotuspeleihin seitsemän kertaa yhdeksän kauden aikana. Barnabyn laskelmien mukaan näistä kuudella kaudella Sabres ei olisi ollut lähelläkään pudotuspelipaikkaa ilman tähtivahtiaan.