Arizona Coyotesin suomalaishyökkääjä Matias Maccelli, 23, pelaa vahvaa NHL-kautta. Hän on viimeistellyt toisella varsinaisella NHL-kaudellaan 23 otteluun tehopisteet 4+13=17.

Maccelli on Coyotesin sisäisen pistepörssin kolmas. Syöttöpörssissä hän on jaetulla kärkipaikalla yhdessä Clayton Kellerin kanssa.

Maccelli muodostaa vahvan hyökkäysketjun yhdessä Lawson Crousen sekä Nick Bjugstadin kanssa. Heidän yhteispelinsä alkoi jo viime kaudella. Kaksikko on Maccellin kannoilla joukkueen pistepörssissä, nimittäin Crouse on kasannut 22 otteluun pisteet 10+5=15 ja Bjugstad 23 otteluun tehot 5+10=15.

– Olemme pelanneet yhdessä jo jonkin aikaa. Tiedämme, mitä toiset tekevät. Meillä on todella hyvää kemiaa tällä hetkellä. Me teemme myös todella kovaa töitä, mikä tekee tästä hieman helpompaa, Maccelli kertoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Pelintekijän rooli on kuulunut ketjussa Maccellille. Siitä Crouse antoikin suomalaisnuorukaiselle kehuja.

– Olemme luoneet todella hyvää kemiaa. Luemme toistemme peliä niin hyvin. Kaikki tietävät tietenkin Maccellin syöttötaidot. Kun hänellä on kiekko hyökkäysalueella, niin hän löytää hyvin ajoituksen ja tyhjän tilan. Siinä vaiheessa minä yritän vain päästä vapaaksi. Hän löytää yleensä minut ja laittaa kiekon lapaani. Ainakin joka toisella kerralla tuntuu, että edessä on tyhjä maali. Pitää antaa kiitosta hänelle, Crouse sanoi.

Coyotes on pelannut myöskin joukkueena vahvan alkukauden. Viime vuosina NHL:n pohjakastiin kuulunut Coyotes viilettää parhaillaan neljän ottelun voittoputkessa. Se on Läntisessä konferenssissa sijalla seitsemän ja Keskisessä divisioonassa neljäntenä.