Edmonton Oilers kartoittaa parhaillaan NHL:n maalivahtimarkkinoita noustakseen takaisin pudotuspelikamppailuun.

The Athleticin Shayna Goldman listaa kolme nimeä, joista yksi olisi GM Ken Hollandille ennestään tuttu nimi.

– Palkkakattorajoitukset saattavat pakottaa Edmontonin johonkin hillitympään vaihtoehtoon, kuten Petr Mrazek, jonka kanssa Hollandilla on yhteistä menneisyyttä (Detroitista). Toisaalta vallan vaihtuessa saattaa olla, että Hollandin kontakteilla ei ole enää suurta merkitystä Jeff Jacksoniin verrattuna, Goldman kirjoittaa.

Toimittajan mielestä Oilersin on joka tapauksessa pakko naarata joukkueeseen uusi maalivahti. Goldman heittääkin ilmoille myös kaksi muuta vaihtoehtoa.

– Ottaen huomioon paineet Connor McDavidin sekä Leon Draisaitlin parhaiden vuosien maksimoimiseksi, seurajohto saattaa etsiä hieman pidempiaikaista turvaa maalilleen, mikä tulisi luonnollisesti kalliimmaksi. Sam Montembeault on suoriutunut hyvin heikon puolustuksen takana (Montrealissa). Arizonan Karel Vejmelka voisi olla myös parannus maalivahtiosastolle.

– Kaksikko saattaa kuitenkin olla seuralle liian kallis vaihtoehto siinä tapauksessa, että he aikovat vielä vahvistaa myös puolustustaan, toimittaja pyörittelee vaihtoehtoja.

Nuori Stuart Skinner on kantanut kuluvalla kaudella päävastuun Oilersin maalilla jättipalkkaisen Jack Campbellin flopattua pahemman kerran.