Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Columbus Blue Jacketsin venäläishyökkääjä Dmitri Voronkov, 23, harkitsee palaavansa kotimaahansa.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen vahvisti sunnuntaina The Athletic -sivustolle venäläismedian aiemman väitteen, jonka mukaan Voronkov kärsii koti-ikävästä ja olisi tämän takia harkitsemassa Venäjälle palaamista.

– Käsittelemme asiaa seuran sisällä. On normaalia, että nuori pelaaja kokee joskus koti-ikävää. Joten käsittelemme asiaa nyt, Kekäläinen kertoo The Athleticin haastattelussa.

Voronkov allekirjoitti viime kesänä kaksivuotisen NHL-sopimuksen josta löytyy pykälä, jonka avulla hän voi jättää Blue Jacketsin tämän vuoden puolella. Tällä hetkellä hänen ei kuitenkaan uskota käyttävän pykälää.

The Athletic -sivuston tietojen mukaan Voronkov saapui Pohjois-Amerikkaan aivan yksin. Hän ei puhu ollenkaan englantia ja se on vaikeuttanut nuoren miehen sopeutumista vieraaseen maahan.

– Hän tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Hänellä on loistava persoonallisuus. Tuntuu, että hänestä pidetään pukukopissa. Hänellä on pilkettä silmäkulmassa. Mitä olen ymmärtänyt, niin hän on ollut hyvä joukkuetoveri, Kekäläinen kehuu 195-senttistä voimahyökkääjäänsä.

Kekäläisen mukaan Blue Jacketsin muut venäläispelaajat Ivan ProvorovKirill Marchenko ja Jegor Tshinakhov auttavat jatkossa entistä enemmän nuorta maanmiestään. Myös ulkopuolisia venäläisapuja aiotaan kutsua apuun.

– Aiomme tutustuttaa hänet Columbuksessa asuville venäläisille. Olemme suunnitelleet, että Fedor Tuytin olisi mukana auttamassa, jos hän haluaa. Hän auttoi meitä aiemmin Marchenko kanssa. Hän on hyvä mies ja Columbuksen entinen pelaaja, suomalais-GM sanoo.

Voronkov on tehnyt tällä kaudella 15 NHL-ottelussa upeat tehot 3+6=9. Blue Jacketsin kesän 2019 4. kierroksen varaus on pelannut viime aikoina Blue Jacketsin kakkosketjussa Patrik Laineen ja Adam Fantillin vierellä.