Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa Mora IK:ssa pelaava suomalaisvahti Waltteri Ignatjew on herättänyt sensaatiomaisilla esityksillään NHL-seurojen kiinnostuksen.

Ruotsalaislehti Mora Tidning uutisoi, että ainakin Edmonton Oilers ja Calgary Flames olisivat 23-vuotiaan Jokerit-kasvatin perässä.

– Hän on pelannut todella hyvin, joten ymmärrän kyllä miksi kiinnostusta häntä kohtaan löytyy, Moran urheilutoimenjohtaja Andreas Hägglund kommentoi asiaa paikallislehdelle.

Viime kaudella Kiekko-Espoon Mestiksen mestariksi johdattanut Ignatjew on jatkanut hurjaa virettään Ruotsissa. 191-senttinen helsinkiläinen on pelannut Moran paidassa 15 ottelua uskomattomalla torjuntaprosentilla 93,3. Hänen tilastoistaan löytyy myös kolme nollapeliä tältä kaudelta.

– On tietysti hauska kuulla tällaista. En edes tiennyt, että täällä oli käynyt pelaajatarkkailijoita. Jos tämä on totta, niin se on hieno juttu, Ignatjew vastasi Mora Tidningille huhut kuultuaan.

NHL ei kuitenkaan vielä ole päällimmäisenä nuoren torjujan mielessä.

– En ole ajatellut tätä asiaa. Keskittymiseni on Morassa ja peleissämme. Otan asiat päivä kerrallaan, hän kertoo.

Ignatjew on Suomessa vielä suhteellisen tuntematon nimi. Jokerien KHL-joukkueessa kaksi kautta mukana ollut, mutta ilman otteluita jäänyt maalivahti on pelannut Mestiksen lisäksi Liigassa viisi ottelua (85,9%) Jukureissa.