Mestis-seura RoKi tiedottaa solmineensa loppukauden kattavan sopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä Matthew Barnabyn kanssa.

25-vuotias Barnaby on kiekkoillut kaksi edellistä kautta farmin farmissa eli ECHL:ssä. Viime kaudella 189-senttinen laitahyökkääjä teki Orlando Solar Bearsin riveissä 42 ottelussa tehot 5+7=12.

– Barna hakee uralleen uutta potkua ja me puolestamme saamme kokoonpanoon lisää kilpailua pelipaikoista. Hän on luontainen peluri, josta saadaan toivottavasti myös laajuutta ratkaisuosastolle. Hänellä on takana jo muutama vuosi miesten pelejä ja uskomme hänen olevan valmis Mestiksen kamppailupeliin ja vaateeseen, RoKin päävalmentaja Sakari Salmela kertoo tiedotteessa.

RoKin uuden hankinnan nimi saattaa erityisesti NHL:n seuraajille tuttu, sillä hänen samanniminen isänsä Matthew Barnaby pelasi NHL:ssä vuosina 1993-07.

Isä-Barnaby tunnettiin NHL-kaukaloissa raskaan työn raatajana ja voimahyökkääjänä, joka ei kaihtanut tappeluita. Urallaan yli 800 NHL-ottelua tahkonnut Barnaby keräsi urallaan yli 2500 jäähyminuuttia ja voitti kahdesti sarjan jäähypörssin.