Edmonton Oilers erotti viikonloppuna päävalmentaja Jay Woodcroftin tehtävistään palkaten tilalle Connor McDavidin juniorivuosien päävalmentaja Kris Knoblauchin.

Sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Woodcroftin potkujen taustalla oli yksi mies – eikä se ollut GM Ken Holland tai jopa itse McDavid, vaan seuran kiekkotoimintojen operatiiviseksi johtajaksi kesällä palkattu presidentti Jeff Jackson.

– Potkuilla ei ollut tekemistä Jay Woodcroftin suoritusten kanssa. Edmonton ei voi pelata katastrofikautta, joten jotain muutoksia oli tehtävä, Friedman pohjustaa 32 Thoughts -podcastissaan.

– Loppupeleissä Jeff Jackson teki päätöksen. Knoblauch kertoi minulle Jacksonin olleen kaiken takana. En osta väitettä siitä, että pelaajat jyräsivät Woodcroftin yli, Friedman jatkaa.

Friedmanin mukaan Jacksonin tekemä päätös ohi viimeistä sopimuskauttaan GM:n pestissä toimivan Hollandin on vahva merkki siitä, että konkari-GM:n aika seurassa on lähellä päätöstään.

– Holland oli kaveri, joka toi Woodcroftin seuraan. Nyt seurassa on kuitenkin uusi seriffi, Friedman viittaa aiemmin McDavidin agenttinakin työskennelleeseen Jacksoniin, joka on sisäpiiritietojen mukaan ottanut päätöksenteossa päävastuun Hollandin nenän edestä.