Edmonton Oilersin odotuksiin nähden surkuhupaisa alkukausi on nostanut mediaan isoja kysymyksiä joukkueen sekä varsinkin sen megatähtien henkisestä tasapainosta.

Entinen NHL-agitaattori Sean Avery tylyttää kovin sanoin Oilersin kärkimiehiä, Connor McDavidiä, Leon Draisaitlia sekä jättipalkkaista floppipuolustaja Darnell Nursea.

– Haluatko antaa potkut valmentajalle ja maksaa hänelle siitä, ettei hän tee mitään? Pitäisikö syyttää GM Ken Hollandia? Vai osoittaako syyttävä sormi sittenkin joukkueen ”isoihin poikiin”?

– Darnell Nurse tienaa yhdeksän miljoonaa kaudessa. Kovaa ja korkealta lasin kautta ulos. Nicklas Lidström tienasi yhdeksän miljoonaa ja hän oli kuitenkin yksi parhaista puolustajista, jotka ovat pelanneet NHL:ssä, Avery tylyttää ennen kuin siirtyy kärkihyökkääjiin.

– McDavid tienaa 12,5 miljoonaa, Leon kuittaa yhdeksän miljoonaa eikä edes halua vastata toimittajien kysymyksiin. Connor näyttää siltä, että hän olisi vanhentunut 30 vuotta. Muistatteko sen lapsenkasvoisen McDavidin? Minä en. Se johtuu siitä, että hänet on vedetty hemmetin lihamyllyn läpi kanadalaisen median toimesta, Avery lataa.

Avery muistuttaa, että kritiikki tämän kauden osalta on toisaalta myös ansaittua.

– Sinun on voitettava pelejä, muuten media on kimpussasi. En halua nähdä videoita pelaajista itkemässä siitä, että haluaisit päästä Los Angeles Kingsiin. Me täällä haluamme voittaa Stanley Cupin. Siitä puheenollen, Wayne Gretzky voitti neljä cupia ennen kuin siirtyi L.A:iin, Avery sivaltaa lopuksi.