Edmonton Oilersissa neljän kauden ajan urallaan pelannut ja viime kaudeksi Eurooppaan palannut maalivahti Mikko Koskinen, 35, joutuu etsimään itselleen uuden seuran ensi kaudeksi.

Koskisen nykyinen seura HC Lugano tiedottaa tehneensä kolmivuotisen sopimuksen Joren van Pottenberghen kanssa. Toisena maalivahtina ensi kaudella toimii Niklas Schlegel.

Asiasta ilmoitti seurapomo Hnat Domenichelli Luganon kotisivuilla.

– Olemme tyytyväisiä päästyämme sopimukseen Jorenin kanssa. Hänen ja Schlegelin kanssa voimme jatkossa turvautua vahvaan sveitsiläiseen maalivahtipeliin. Olemme ilmoittaneet Koskiselle tulevien vuosien strategiamme, emmekä siksi tehneet hänelle tarjousta jatkosta.

– Mikko tuntee Sveitsin markkinoiden mekanismin ja ymmärsi tarpeemme suunnitella asioita riittävästi etukäteen. Hän tulee silti olemaan tärkeässä roolissa joukkueessa tällä kaudella, Domenichelli perusteli.

Koskinen pelaa Luganossa toista kauttaan. Konkarivahti on torjunut kuluvalla kaudella 11 ottelussa lukemin 3,05 ja 88,0%. Mies torjui NHL:ssä kaikkiaan 168 runkosarjapelissä. Oilersin lisäksi maalivahti pelasi uransa alussa neljä ottelua New York Islandersin paidassa.