Viime kaudella toistamiseen urallaan yli piste per peli -runkosarjan pelannut Roope Hintz on aloittanut kautensa Dallas Starsin ykkössentterinä odotetun vahvasti.

Kuudessa pelissä kuusi tehopistettä kerännyt kivikovan vuoden 2015 varausluokan kakkoskierroksen varaus on noussut viime vuosien aikana NHL:n ehdottomaan sentterieliittiin. Samoilla linjoilla on myös Starsin päävalmentaja Peter DeBoer, joka kehuu kärkisentteriään vuolaasti.

– Paras kohteliaisuus, jonka voin antaa hänellä on se, että keskustelen yhä useamman eri joukkueen valmentajan kanssa siitä, kuinka aliarvostettu pelaaja hän on, DeBoer ylistää NHL:n verkkosivuilla.

– Tämä kaveri on yksi maailman parhaista. Hän on fyysinen, hän on nopea, hän pelaa kovaa ja osaa rakentaa peliä. Hän osaa pelata yhtä lailla puolustus- ja hyökkäyssuuntaan. Hän on ykkössentterin prototyyppi, jollaisia on maailmassa ehkä kymmenen, DeBoer jatkaa 26-vuotiaan tähtensä kehumista.

Hintz aloitti juuri kuudennen kautensa Starsin NHL-miehistössä. Alkanut kausi on samalla miehen uuden, kahdeksanvuotisen sopimuksen ensimmäinen. Pistelinko kuittaa sopimuksestaan 8,45 miljoonaa dollaria kaudessa.