Montreal Canadiensin ja Toronto Maple Leafsin riveissä kaikkiaan 1001 NHL:n runkosarjapeliä pelannut tshekkilegenda Tomas Plekanec lopettaa uransa 40 vuoden iässä terveydellisiin syihin vedoten.

Plekanec debytoi NHL:ssä kaudella 2002-03 ja edusti Canadiensia kaikkiaan 15 kauden ajan. Hyökkääjän tehosarake näyttää runkosarjan osalta lukemia 233+375=608. Plekanec edusti Tshekkiä kahdessa olympiaturnauksessa sekä peräti 11 kertaa MM-kisoissa.

Alkukaudesta 2018-19 NHL:stä paluun Tshekin Extraligaan tehnyt Plekanec kipparoi viimeisen viiden kauden ajan Rytiri Kladnoa. Vielä viime kaudella 52 ottelussa 49 pistettä tehtaillut legenda pelasi alkukauden aikana yhdeksän ottelua tehoin 1+3=4.

Matěj Hejda

@matej_hejda33
Tomáš Plekanec retired

After health problems he is not able to finish this season, so he decided to end his playing career in his native Kladno.

👏@TomasPleky14 🔵🔴⚪️

@AZadarski @EricEngels @ArponBasu @Dave_Stubbs @StuCowan1 @MAGodin @TonyMarinaro