NHL:n supertulokas Connor Bedardin alkukauden otteet eivät ole olleet asiantuntija Ismo Lehkosen mieleen.

Lehkosta puistattaa tapa, jolla koko Chicago Blackhawksin organisaatio tuntuu olevan valjastettu vain ja ainoastaan uuden kultapoikansa tehopistejahtiin joukkuepelin kustannuksella samalla, kun Bedardille annetaan täysin muusta joukkueesta poikkeavia vapauksia.

Tämä kaikkien hehkuttama Connor Bedard, se ei muuten tiedä puolustamisesta sitten ollenkaan. Se pelaa minuutin vaihtoja ja sitten kun se pelaa ylivoimaa, se vetää sen 1.55 minuuttia. Se vaihtaa Tyler Johnsonin kanssa, joka on muuten voittanut Stanley Cupin. Kauan tuolla jätkillä huumori kestää? Lehkonen kyselee Kalju Corner -podcastissa.

– Kaiken lisäksi Petr Mrazek on ollut maalissa järjettömän hyvän. Mä odotan pelonsekaisin tuntein, että mihin tuo kääntyy, Lehkonen jatkaa.

– Mä pelkään, että toi (Blackhawksin lento) kääntyy ihan just eikä melkein. Kauan tuolla määrätyillä jätkillä kestää huumori sitä, että koko karavaani etenee siitä, että tekeekö Bedard maaleja tai pisteitä. Ei toi voi olla millään kestävää. Voittava jääkiekko ei ole tuon näköistä, Lehkonen tylyttää.

Lehkonen uskoo Bedardista kehittyvän sarjan yksi kirkkaimmista megatähdistä, joskin työtä on vielä valtavasti jäljellä.

– Jotta sä pääset voittavaan jääkiekkoon kiinni tuossa sarjassa, niin sun on pakko osata ensisijaisesti aukottomasti puolustaa. Jos sä oot sentteri, niin sä et voi varastaa millään, Lehkonen muistuttaa ja nostaa esimerkiksi Aleksander Barkovin saapumisen NHL:ään.