NHL:n kurinpito on määrännyt Calgary Flamesin puolustaja Rasmus Anderssonin neljän ottelun pelikieltoon. Pelikielto oli peräisin edellisestä ottelusta Columbus Blue Jacketsia vastaan, jossa Andersson taklasi Patrik Lainetta päähän.

Päätöksessään kurinpito painotti useampaa seikkaa. Kyseessä oli ryntäys, ottelu oli juuri loppumassa Columbuksen voittoon ja Anderssonin taklauksen pääasiallinen kontakti kohdistui Laineen päähän.

Andersson puolusti taklaustaan sillä, että Laine oli kumarassa. Kurinpidon mukaan Laine oli kuitenkin ollut asennossa jo jonkin aikaa ja näin ollen Andersson olisi voinut valita taklata alemmas kroppaan, eikä suoraan päähän.

Pelikielto oli Anderssonin NHL-uran ensimmäinen.

Sportsnet

@Sportsnet
Calgary’s Rasmus Andersson has been suspended for four games for Charging Columbus’ Patrik Laine, per @NHLPlayerSafety