Tampereen Ilves vahvistaa puolustustaan yhdysvaltalaisella Adam Clendeningillä.

30-vuotias Clendening on pelannut 11-vuotisen ammattilaisuransa NHL:ssä ja AHL:ssä. Viime kaudella 183-senttinen puolustaja edusti AHL:ssä Rockford IceHogsia ja Hartford Wolf Packia.

Clendening vieraili tänä syksynä testisopimuksella New York Rangersin harjoitusleirillä, mutta jäi lopulta ilman varsinaista NHL-sopimusta.

– Adam Clendening on luonut pitkän uran Pohjois-Amerikassa. Hän oli New York Rangersissa koeajalla ja tavoitteli NHL-sopimusta täksi kaudeksi. Meillä on ollut suunnitelma yhden puolustajan hankkimiseksi, ja Adamin NHL-koeajan päätyttyä ilman sopimusta pääsimme työstämään hänen siirtoaan Ilvekseen, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kommentoi.

– Adam tulee maajoukkue-edustuksiaan lukuun ottamatta ensimmäisen kerran Euroopan kaukaloihin, joten on erittäin tärkeätä saada hänet mukaan välittömästi. Hän ehtii pelata hyvän osan Liigan runkosarjasta, pystyy olemaan mukana CHL:n pudotuspeleissä ja pääsee siten hyvissä ajoin sisään joukkueeseemme kevääseen mennessä. Adam tuo joukkueeseemme monenlaista osaamista. Hänen pelinäkemyksensä, syöttötaitonsa ja laukauksensa ovat erinomaisia, Koskela jatkoi.

Clendening on pelannut NHL:ssä 90 ottelua seitsemän eri seuran riveissä. Edellisen kerran konkaripuolustaja nähtiin NHL-kaukalossa kaudella 2018-19 Columbus Blue Jacketsin paidassa.