Tampa Bay Lightningin kapteeni Steven Stamkos kohahdutti kauden alla supertähden kritisoitua julkisesti seurajohdon päätöstä olla tarjoamatta seuraikonilleen jatkosopimusta ennen kauden alkua.

Stamkos aloitti juuri viimeisen sopimuskautensa Lightningissa. GM Julien BriseBoisin tuoreista kommenteista päätellen koko NHL-uransa seuraa edustaneen konkarihyökkääjän jatko joukkueessa ensi kaudella on kaikkea muuta kuin varmaa.

– Loppupeleissä tein päätöksen odottaa kauden loppuun saakka organisaation parasta ajatellen nähdäkseni, kuinka menestymme ja kuinka uudet hankintamme sopivat kokoonpanoomme. Kauden jälkeen olemme viisaampia sen suhteen, mitkä päätökset ovat parhaaksi jatkaaksemme menestyksen tiellä myös tulevaisuudessa, BriseBois perustelee The Athleticille.

Seurapomon puheiden perusteella 33-vuotiaan kapteenin olisi jatkossa tingittävä selvästi nykyisestä vuosipalkastaan, joka on 8,5 miljoonaa dollaria.

– Olen tehnyt selväksi sen, että mielestäni olisi hienoa, että Steven saisi päättää uransa täällä. Mutta haluamme myös, että hän saa päättää uransa seurassa, joka on edelleen varteenotettava ehdokas Stanley Cupin voittajaksi, BriseBois jatkaa.

Tehojen puolesta Stamkosin tuloksenteossa ei ollut viimekään kaudella moittimista konkarin iskettyä 81 runkosarjapelissä tehot 34+50=84. Seurapomon haaveissa lieneekin saada kapteeni pidetyksi kauden jälkeen riveissään miehen markkina-arvoa edullisemmalla diilillä.