Calgary Flamesin Matt Coronato on yksi alkavan kauden mielenkiintoisimmista NHL-tulokkaista.

Vasta 20-vuotias jenkki taiteili keväällä miesten MM-kisoissa pelaamissaan 10 ottelussa tehot 3+5=8. Meneillään olevalla NHL:n harjoituskaudella nuorukainen on iskenyt viiteen peliin tehot 4+3=7. Mukana tilastoissa on yksi hattutemppu.

Seuravakaveri Dillon Duben mukaan Coronato on valmis ottamaan paikkansa Flamesin NHL-miehistöstä. Varsinkin yksi ominaisuus tekee vaikutuksen joukkuetovereihin.

– Hänen laukauksensa on yksi sarjan parhaista. Se tapa, jolla kiekko lähtee lavasta ja kuinka nopea se on, Dube ällistelee Sportnetin haastattelussa.

– Lisäksi hän pelaa oikealla tavalla. Hän on työteliäs, pelaa kovaa kiekon kanssa, aiheuttaa kiekonriistoja ja tekee pienet asiat oikein, Dube luettelee.

Päävalmentaja Ryan Huska on samoilla linjoilla Duben kanssa.

– Kun katsot häntä kiekottomana ja sitä, kuinka kovaa hän tekee töitä saadakseen kiekon itselleen – se on avain hänen menestykseensä. Hän jahtaa kiekkoa kuin koira luuta, ja hän tekee sen täysillä, Huska ihastelee.

Viime kauden lopulla NHL-debyyttinsä tehnyt ja sitä ennen Harvardin yliopistojoukkueessa pelannut Coronato on Flamesin 1. kierroksen 13. varaus vuodelta 2021.