Kesällä yksivuotisen sopimuksen Ottawa Senatorsin kanssa solminut Nikolas Matinpalo, 24, aloittaa kautensa NHL:n sijaan farmiliigassa.

Puolustajajärkäle ei onnistunut vakuuttamaan uutta seuraansa NHL:n harjoitusleirillä, vaan Leijonien vakiokokoonpanoon viime kaudella kuulunut peluri aloittaa kautensa Belleville Senatorsin AHL-miehistössä.

191-senttinen Matinpalo edusti viimeiset kaksi ja puoli kautta Porin Ässiä, jossa 191-senttinen puolustuksen luuta merkkautti viime kaudella 51 runkosarjapeliin tehot 7+9=16. Kahdeksassa pudotuspelissä espoolaissyntyinen puolustaja keräsi neljä syöttöpistettä.

MM-kotikisoissakin Leijonia edustanut Matinpalo ei suinkaan ollut ainoa Senatorsin jättävä pelaaja. Seura heivasi entisen ykköskierroksen varauksensa, puolustaja Jacob Bernard-Dockerin, 23, siirtolistalle. Saman kohtalon kokivat myös hyökkääjät Jegor Sokolov, Matthew Highmore sekä puolustaja Jacob Larsson. Muilla seuroilla on vuorokausi aikaa poimia pelaajat riveihinsä ilman siirtokorvausta.