NHL:ssä viime kauden siirtotakarajalla Detroit Red Wingsistä Boston Bruinsiin kaupattu hyökkääjäjärkäle Tyler Bertuzzi, 28, kiekkoilee alkavalla kaudella Toronto Maple Leafsin paidassa.

Bertuzzin visiitti Bruinsissa oli sen pituudesta huolimatta silti onnistunut. Mies iski 21 runkosarjapelissä 16 pistettä ja jatkoi kovaa tahtiaan pudotuspeleissä, joissa syntyi seitsemään peliin 10 pinnaa. Yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta ei silti päästy.

– Pöydällä oli monta yhden vuoden sopimusta ja halusin seuraan, jossa voittaminen on ykkösprioriteettina. Tarjouksen tehneistä seuroista Torontolla on paras mahdollisuus voittaa. Lisäksi kaupunki on lähellä kotiani, Bertuzzi perusteli seuravalintaansa torontolaismedialle.

– Viime kausi oli ensimmäinen kerta, kun sain maistiaisen pudotuspelikiekosta. Se on yksi suurimmista syistä, miksi päädyin tänne. Kevät on parasta aikaa kiekkoilijalle ja haluan päästä kokemaan ne pelit joka vuosi.

Bertuzzin kommenteista on luettavissa pieni piikki Bruinsin suuntaan. Viime kauden runkosarjaykkönen menetti liudan tähtipelaajiaan kesällä, eikä se kuulu alkavan kauden ennakkosuosikkeihin.

Bertuzzin sopimus Leafsin kanssa on vuoden mittainen ja 5,5 miljoonan dollarin arvoinen.