Nykyisin sveitsiläisen HC Luganon riveissä kiekkoileva Markus Granlund muisteli Urheilucastin tuoreimmassa jaksossa aikaansa Pohjois-Amerikassa.

Ensimmäisinä vuosinaan Granlundilla oli vaikeuksia vakiinnuttaa paikkaansa NHL:n puolella, joten myös farmisarja AHL tuli hänelle tutuksi.

AHL-urallaan hyökkääjä törmäsi sellaisiin tilanteisiin, joita hän tuskin kokee enää koskaan uudelleen. Parhaiten kaupungeista mieleen jäi Kalifornian osavaltiossa sijaitseva Stockton, joka tunnetaan rikollisuudestaan. Stocktonissa Granlund edusti paikallista Stockton Heatin joukkuetta kaudella 2015-16. Nykyisin seuraa ei enää ole.

– Se oli mielenkiintoinen paikka. Kun menin sinne ensimmäistä kertaa, niin paikallinen poliisi tuli kertomaan, että mikä on kylän henki, että mihin kannattaa mennä ja mihin ei.

– Sitten sanottiin, että kun hallilta lähtee, niin kävellen ei saa lähteä mihinkään. Autolla piti mennä keskustaan, jossa sai sitten kävellä. Mielestäni joka viikko siinä hallin lähellä sijaitsevassa baarissa tuli yksi aseen laukaus, kun jengiläiset viihtyivät siellä, Granlund muistelee.

Suomalaishyökkäjän onneksi hän pelasi seurassa lopulta vain 12 ottelua, joten kaupungissa ei tarvinnut viihtyä pitkään.

– Ei siellä hirveästi ollut mitään tekemistä. Mutta se oli kivaa, kun sieltä pääsi pois. Kyllä siinä alkoi arvostamaan muita paikkoja.