NHL:ssä vuosien 2013 ja 2020 välillä 335 runkosarjapeliä pelannut Markus Granlund muistelee Urheilucastissa toistaiseksi viimeistä NHL-kauttaan 2019-20, jolloin suomalainen pelasi Edmonton Oilersissa yhdessä kahden megatähden, Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin seurakaverina.

Taiturimaisen ja äärimmäisen nopean McDavidin tehotuotanto ei yllätä ketään. Sen sijaan kankealta kaukalossa ajoittain vaikuttavan Draisaitlin tehopistelukemat tuntuvat vuosi toisensa jälkeen ällistyttäviltä.

Granlund nostaakin esille yhden, ”huomaamattoman” huippuominaisuuden, jolla saksalaisjärkäle tekee eron vastustajiinsa.

– Se osaa lukea tilanteita, että milloin pitää tehdä mitäkin. Se löytää ne pienet välit ja on tosi vahva mailalla. Kaikki irtokiekot… se pystyy mailalla voittamaan niitä. Kyllä välillä tuli mietittyä, että miten tuo nyt tapahtui ja mitä se nyt teki, kun ei siinä ollut mitään mahdollisuutta ja silti se pystyi tekemään siitä jonkun pelin, Granlund paljastaa.

Voit kuunnella Granlundin haastattelun kokonaisuudessaan täältä.