New Jersey Devilsistä Pittsburgh Penguinsiin kesällä siirtynyt tähtipuolustaja Ryan Graves odottaa innolla pelaamista Penguinsin seuraikoni Sidney Crosbyn sekä joukkueen kesän supervahvistus Erik Karlssonin rinnalla.

Graves saattaa hyvinkin löytää itsensä viime kauden Norris-voittaja Karlssonin pakkiparin ominaisuudesta, mikä tuo luonnollisesti virtaa valmistautua kauteen.

– Olen todella innoissani tuoreen Norris-voittajan hankinnasta. Hänellä on allaan historiallisen kova kausi. Hän oli uskomaton heikossa San Josen joukkueessa. Hän oli käytännössä yksin vastuussa heidän hyökkäyspelistään, joten tuollaisen palasen hankkiminen joukkueeseen on superjännittävää, Graves lausuu 101 tehopistettä takoneesta Karlssonista NHL:n kotisivuilla.

Graves odottaa Karlssonin lisäksi ennen kaikkea mahdollisuutta pelata yhdessä Crosbyn kanssa.

– Kun näkee sen tavan, jolla hän toimii jään ulkopuolella ja kuinka hän pitää huolta itsestään, voi vain kuvitella sen tavan, jolla hän johtaa joukkuettamme.

– Hän on 36-vuotias ja näyttää silti 30-vuotiaalta. Hän liikkuu edelleen hyvin. Hän iskee edelleen huimia tehopistemääriä ja on yhä yksi sarjan eliittihyökkääjistä. On hienoa imeä oppia siitä, kuinka hän pitää kropastaan huolta ja kuinka vakavissaan hän on sen suhteen. Hän johtaa joukkuetta esimerkin kautta, Graves kehuu kapteeniaan.

Gravesillä itsellään on myös iso rooli Penguinsin palauttamisessa pudotuspelijoukkueeksi. 27-vuotias puolustaja allekirjoitti kesällä Penguinsin kanssa kuuden vuoden sopimuksen, joka takaa isokokoiselle peruspakille 4,5 miljoonan dollarin vuositulot.