Puolustajalegenda Zdeno Charaa, 46, kosiskellaan takaisin NHL-arkeen. Slovakialaisjätin pöydällä on tarjous Boston Bruinsin johtotehtäviin.

Pelaajauransa kauteen 2021-22 lopettanut Chara kertoo harkitsevansa pitkäaikaisen seuransa ehdotusta.

– Minulla on muutama tarjous pöydällä. Annan itselleni aikaa pohtia asiaa. En halua tehdä hätäistä ratkaisua. Olen tyytyväinen nykyiseen tilanteeseeni. Tiedän, että jääkiekkomaailmaan ei voi palata vain osa-aikaisesti. Siihen täytyy sitoutua aivan kuten pelaamiseenkin. En sulje ovia millekään, mutta perheeni on yhä prioriteettini, Chara kertoo slovakialaiselle Aktuality-sivustolle.

Mahdollisen työtehtävän kuvaa Chara ei vielä osannut hahmottaa.

– On vaikeaa sanoa mitä tekisin, sillä kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Toimistopuolen johtotehtävissä kyse on siitä, mitä voin tarjota seuralle. Se ei ole helppoa. Valmennuksessa saa enemmän kokemuksia ja pääsee näyttämään enemmän omaa kädenjälkeään. En osaa vielä sanoa, mikä näistä kiinnostaisi eniten. En pysty tekemään päätöstä vielä, Chara avasi tilannettaan.

Chara on NHL:n historian eniten runkosarjaotteluita pelannut puolustaja. Hän tahkosi yhteensä 1 680 runkosarjaottelua (209+471=680) sekä 200 pudotuspeliottelua (18+52=70). Bruinsin lisäksi Chara edusti New York Islandersia, Ottawa Senatorsia ja Washington Capitalsia. Chara edusti Bruinsia 14 kautta ja toimi joka kaudella myöskin joukkueen kapteenina.

Chara voitti urallaan Stanley Cupin Bruinsin riveissä vuonna 2011. Hän voitti myös kertaalleen NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn.

Maajoukkueurallaan Chara edusti Slovakiaa seitsemän kertaa MM-kisoissa sekä kolme kertaa olympialaisissa. Miehen palkintokaapista löytyy kaksi MM-hopeaa (2000, 2012).